Nasıl sağlayabilirim bunu peki açıklayabilirmisiniz ?Elbetteki var.
Nasıl sağlayabilirim bunu peki açıklayabilirmisiniz ?
1 tane mevcut tp4056 ama 4 pili otomatik olarak sırayla nasıl şarj ettiricem ? Transistörlü bir tetikleme sistemi yapsam ?
Paralel olmuyor tp4056 çok ısınıyor maalesef pillerin amperajı yüksek diye olabilir mi tanesi 2.600mAh ben 2 adet paralel bağlayınca tp4056 ısınıyor bayaParalel bağlayıp sarj edeceksiniz. Tp4056 4.1-4.2 volt çıkış verir. 18650 ler de bu voltajlara kadar sarj olur zaten.
1.Telefon şarjı için de 5 volt gerek. Onu da ya step up booster ile yani xl6009 gibi bir seyle halledersiniz.
2.Veyahut bunlarla uğraşmaz powerbank modülü alırsınız. Hatta powerbank kutusu alırsınız. Pilleri öldükçe değiştirir kullanırsınız.
3. Bit pazari varsa 5 tl ye arızalı powerbank alıp şansınızı da deneyebilirsiniz.
4. Letgodan arizali powerbankı ucuza alıp yine şansınızı deneyebilirsiniz
Düzenleme: Yazım hatası
Paralel olmuyor tp4056 çok ısınıyor maalesef pillerin amperajı yüksek diye olabilir mi tanesi 2.600mAh ben 2 adet paralel bağlayınca tp4056 ısınıyor baya
Datasheetine saha önce bakmıştım başlangıçta ilk 20 dakika boyunca 150mAh uyguluyor sonra 800mAh sonra 1Ah toplamda 2 saatte fulleyebiliyor.
Acaba tp4056 kartından 3 tane daha mı almalıyım ?