Batarya doluluk göstergesi

Bu diyot zaten 2N7002 içinde var, genellikle indüktif yükler için gerekli.
battery level1.jpg

enson bu şekilde düzenledim çalışıyor mosfet cj2302 ve 7002 denedim problemsiz çalıştı sadece matkap tetiğe bastığımda ledleri yakıp söndürüyor "bu parazıt peak voltajları 17v ,bazen 5v, bazen 24v okudum " ,elimde fr107 vardı onunla denedim uf4007 (us1m smd kodu) yoktu ,bu şok bobini nereye seri bağlamalıyım .

Son düzenleme:
Devrenizin amacı:
C1 (veya U5) kondansatör, matkap çalıştığında "Ledler yanıp/sönsün" diye konuşmuş gibi.
Onun için böyle çalışması normal.

Siz tam amacınızı, devrenin nasıl çalışmasını bekliyorsunuz yazarsanız..

Mesela voltaj uçlarına elektrolitik kondansatör bağlarsanız o "pulse" azaltabilir/sıfırlayabilirsiniz.
Veya C1/U5 e seri şok bobini bağlarsanız bu sinyalin geçmesini istediğiniz darbe genişliğini ayarlayabilirsiniz.

Benim amacım (turn off) sadece swich on yaptıgımda batarya gösterge ledlerinin kısa bir süre yanıp kapanması bu süreyi kondansatörle yapmak istemiştim (mosfetli olan devre başka yerden alıp buna monte ettim) ama matkap ilk startta veya çalışırken ledler böyle kırpma yapacağını tahmin etmedim.
Şok bobini denerim

sadece swich on yaptıgımda batarya gösterge ledlerinin kısa bir süre yanıp kapanması
Yani butona uzun basılsa bile ledler yanmaya devam etmeyecek.
Eğer böyle ise o zaman R17'nin sökmeniz lazım.
Devreyi aşağıdaki gibi değiştirin.

4s_bat_level_2.png

Eğer Ledlerin yanma süresi kısa gelirse, R18'in değerin, arttırabilirsiniz.

Matkabı çalıştırıp deneyin noise kapacak mı bakalım. (mosfet gate bağlantılarının kısa olması gerekir)

Son düzenleme:
Butona bastıktan sonra 10sn gibi yaklaşık yanık kalıp kendisi sönmesini istediğim için c1 ellemedim orjinal şemada yeri aynı ama 4.7uf ben sadece 10uf yaptım 22uf süre uzadığını gördüm r18 yükseltince süre dahada uzadı .gönderdiğiniz şemadaki gibi yaparım bakalım parazit sinyaller kesilcekmi.olmadı Pchnl mosfetemi döndürsem,herşey için teşekkürler uğraştırıyorum sizi

c1 ellemedim orjinal şemada yeri aynı ama 4.7uf ben sadece 10uf yaptım 22uf süre uzadığını gördüm r18 yükseltince süre dahada uzadı
Süreyi ayarlayan R*C çarpımı yani R18 ve C1(U6) herhangi birini değiştirebilirsiniz, isterseniz trimpot kullanarak süreyi ayarlayabilirsiniz.

olmadı Pchnl mosfetemi döndürsem
Bir farkı olmaz, ilave transistör veya mosfet gerekir.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri