Elekrik çarpıldım fakat kaçak akım atmadı

eline bi seri lamba al bi ucunu faza diğerini toprağa değdir role açarsa görevini yapıyordur açmazsa çalışmıyordur.tabiiki topraklamanızı sağlam kabul ederek söylüyorum. role açarsa üzerinizden 30ma geçememiş yani sizi tehlikeli boyutta etkilememiş demektir. slm

peki sayın binbaşı rezistans ve öğretmen27 abilerim bir sorum daha olacak bu elektrik süpürgelirinin açma kapama düğmesiyle ilgili simdi sorun su butona bastığımız sürece süpürge çalısıyor elimizi çektiğimizde çalısması gerekirken çalışmıyor bu butonlarda kendi içinde mühürleme sistemi gibi sistem vardır yoksa baska devrelerden vs... mi sağlanır bu mühürleme şimdi ölçüm yaptım butona bastığım sürece çıkış veriyor elimi çektiğimde çıkış yok buzzerda buton resimdeki solda görülenin aynısıdır https://www.google.com.tr/search?q=...i%25C4%259Fer%2F18009.htm;300;155.Teşekkürler

Sn ceyerancı35 kaçak akım rölesini taktın diye çarpılmayacak değilsin kaçak akım miktar ve etkilerini gösteren tablo yukarıda daha yoruma gerek yok sanırım Sen yinede nötr-toprak kısadevresi yap bakaım röle çalışıyor mu?

1-5mA kolda uyuşma röle eşik değeri 30mA (5mA<30mA)

Bence bu düğmede yaya benzer ve kontakları kapamaya yarayan bir parça vardır. Bu bozulmuştur diye tahmin ediyorum. Elinle bastıgında kontaklar kapanıyor çalışıyor tekrar bastıgında kontakları açmaya yarayan yay gibi bir parça.

Bu arada bence de kaçak akım rolesi butonuna basma. Yengeden terlik yemeni istemem bu saatte.

Teşekkürler sanırım benim üzerimden 1-5 ma civarnda bir akım geçmiş =)

bende buton bozuk diye düşünüyorum fiyatları ne kadardirki bunların özel bir butona benzemiyor

Annemden olur olsa daha yaşımız 20 ya naptın sen =)=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…