Elekrik çarpıldım fakat kaçak akım atmadı

Arkadaşlar Elektrik süpürgesini tamir ederken fişten çekmeyi unutup bir anlık içindeki bozuk olan butona bir dokundumki bir anlık gözlerim karardı elim ise hala uyusuk =( ancak evde bağlı olan 30ma kaçak akım bu sırada neden atmadı acaba
eline bi seri lamba al bi ucunu faza diğerini toprağa değdir role açarsa görevini yapıyordur açmazsa çalışmıyordur.tabiiki topraklamanızı sağlam kabul ederek söylüyorum. role açarsa üzerinizden 30ma geçememiş yani sizi tehlikeli boyutta etkilememiş demektir. slm

Merhaba.Elinizden butondaki bu açık metal uçlarından sadece faz ve nötürün birbirini tamamlayarak geçmesi şeklinde bir geçiş olmuş,ayağınızda da yalıtkan terlik o anda da varsa eğer,toprak hattından KAR'a onu düşürecek olan bu fark akımı (30 mA) gitmemiştir bu durumda.Normal Sigorta (Otomat) ise,bu çok zayıf geçen akımla da düşmemiştir.Elektrik süpürgeleri plastik aksamlı gövde yapısında genellikle de yapıldıklarından dolayı,toprak hattı topraklı fişle prizden ayrıca alınmaz.Bu nedenle siz sadece faz ve nötürün elinizle de tamamlayıcısı olmuşsunuz bu durumda,KAR'a toprak hattından faz veya nötr hattı tarafından,bu teraziyi bozacak ve onu düşürecek olan 30 mA'ilk bir akım farkı toprak hattı üzerinden girmemiştir bu durumda.KAR'inin üzerinde yer alan elle çalıştırma butonuna,manuel olarak elle bastığınızda KAR atıyorsa çalışıyor,arızalı değildir demektir.Kolay gelsin.
peki sayın binbaşı rezistans ve öğretmen27 abilerim bir sorum daha olacak bu elektrik süpürgelirinin açma kapama düğmesiyle ilgili simdi sorun su butona bastığımız sürece süpürge çalısıyor elimizi çektiğimizde çalısması gerekirken çalışmıyor bu butonlarda kendi içinde mühürleme sistemi gibi sistem vardır yoksa baska devrelerden vs... mi sağlanır bu mühürleme şimdi ölçüm yaptım butona bastığım sürece çıkış veriyor elimi çektiğimde çıkış yok buzzerda buton resimdeki solda görülenin aynısıdır https://www.google.com.tr/search?q=...i%25C4%259Fer%2F18009.htm;300;155.Teşekkürler

kaçakakım.jpg

Sn ceyerancı35 kaçak akım rölesini taktın diye çarpılmayacak değilsin kaçak akım miktar ve etkilerini gösteren tablo yukarıda daha yoruma gerek yok sanırım :) Sen yinede nötr-toprak kısadevresi yap bakaım röle çalışıyor mu?

1-5mA kolda uyuşma röle eşik değeri 30mA (5mA<30mA)

Bence bu düğmede yaya benzer ve kontakları kapamaya yarayan bir parça vardır. Bu bozulmuştur diye tahmin ediyorum. Elinle bastıgında kontaklar kapanıyor çalışıyor tekrar bastıgında kontakları açmaya yarayan yay gibi bir parça.

Bu arada bence de kaçak akım rolesi butonuna basma. Yengeden terlik yemeni istemem bu saatte.:)

Ekli dosyayı görüntüle 15438 teşekkürler sanırım benim üzerimden 1-5 ma civarında bir akım geçmiş =)

Sn ceyerancı35 kaçak akım rölesini taktın diye çarpılmayacak değilsin kaçak akım miktar ve etkilerini gösteren tablo yukarıda daha yoruma gerek yok sanırım :)

1-5mA kolda uyuşma
Teşekkürler sanırım benim üzerimden 1-5 ma civarnda bir akım geçmiş =)

Bence bu düğmede yaya benzer ve kontakları kapamaya yarayan bir parça vardır. Bu bozulmuştur diye tahmin ediyorum. Elinle bastıgında kontaklar kapanıyor çalışıyor tekrar bastıgında kontakları açmaya yarayan yay gibi bir parça.

Bu arada bence de kaçak akım rolesi butonuna basma. Yengeden terlik yemeni istemem bu saatte.:)
bende buton bozuk diye düşünüyorum fiyatları ne kadardirki bunların özel bir butona benzemiyor

Annemden olur olsa daha yaşımız 20 ya naptın sen =)=)

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Geri