Elektirik-Elektronik Teknisyenliği nedir?

zigzak

Üye
Teknik meslek lisesine gideceğimden sizlere bu soruları soruyorum; Elektirik-Elektronik teknisyeni nedir ne iş yapar? Maaşları ne kadardır? Çalışma Alanları Nelerdir? Sizce Ön lisans yapmalımıyım? Bana yararı ne olur?

ne iş yapar kısmına ve ne maaş alır kısmına yorum yapmayacağım ama bir abin olarak hedefine ön lisans da koy ama bence 4 yıllık bir bölüm okumayı hedefine koysan daha iyi olur. devir eskisi gibi değil. Bende 2 yıllık önlisans bitirdim yaşım 34 ama insan bi süre sonra ilerleyemiyor eğitim durumu nedeniyle hayatta önüne engeller takılıyor.

Sana bir abin olarak tavsiyem hedefini küçük tutma 4 yıllık bir bölüm seç elektrik elektronik üzerine iletişim üzerine otomasyon üzerine veya daha farklı bir çok dal var. Birinde branşlaşıp kendini geliştirirsen önün açılır.

Sen ve senin gibi daha genç ve önünde imkanları olan arkadaşlarımızın KULAKLARINA KÜPE OLSUN. lütfen azimle okuyun.

ben şu an okumuyorum ama imkan verseler yine okula gider yine kitaplara gömülürüm. Okumak bana zevk veriyor. araştırmak öğrenmek çok güzel. Keşke hayat mücadelesinden kafamı kaldırıp bir okul daha okusam diploma için değil öğrenmek için.

İş hayatında tecrübe çok önemli kendine bi alanda meslek seç kendini bu yolda geliştir.

Çıraktan yetişme ustaların mühendislere ders verdiğini çok gördüm. Diploma tabiki önemli mutlaka lisans hedefin olsun. Okuldan kalan zamanlarında mesleğin üzerine çalışırsan eğer edindiğin tecrübelerin faydasını iş hayatından önce okulda görmeye başlarsın herşey daha kolay olur.

Cevaplarınız için teşekkürler. Birde çalışma alanları nelerdir? C programlama(PIC) biliyorum bana yararı olabilirmi?

Forum istatistikleri

Konular
130,332
Kullanıcılar
453,621
Son üye
ayazbey35

Yeni konular

Geri