ELEKTRİK TESİSAT PROJELERİNDE KAPI-PENCERE

Yok siz anlamamışsınız sorumu. Anahtar koymayla alakası yok. Tabi mimari büro çizecekde. Ben kafamdan mimari proje üretip üzerine elektrik tesisatı çiziyorum eğitimim olarak. Adam akıllı proje yok sanal ortamlarda. Netten de bakılmıyor.

Soruyu tekrarlayacak olursam:
Projede kapı pencere yukarıdaki 1. resim olarak mı gösterilir, yoksa 2. resim olarak mı gösterilir? Yani kapı-pencerenin açılışını gösteren yay çizilir mi?
Çizimlerde kapı ve açılış yönü gösterilir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kesinlikle kapıları projede yay olarak çizmek son derece önemlidir.eğer çizdirmez yada çizmez iseniz kapını içeri açılması yada dışarı açılması sizi anahtarlarınızı tayin edeceğiniz noktalar konusunda sıkıntıya düşürebilir.

SAYGILARIMLA ( BEST REGARTS )
 
yay şeklinde olmalıdır. kapının yönü sadece anahtar vs.için değil yangın kaçışı anında da önem arzeder.hatta teknik hacimlerin kapısının kesinlikle dışarı doğru açılması da gereklidir. kapının türü,genişliği,menfezli mi değil mi gibi bir sürü detay da cabası. olay sadece bir çizgi tipi veya zevk işi değil demek istediğim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,521
Mesajlar
927,576
Kullanıcılar
452,105
Son üye
turan_k

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst