ARKADAŞLAR ELİMDE 160 KW LIK 28,3 M^3 / DK LIK BİR VİDALI KOMPRESÖR VAR. BU KOMPRESÖR TAM YÜKTE SAATTE 160 KW TÜKETECEK, RÖLANTİDE ÇALIŞTIĞINDA NE KADAR TÜKETİM YAPAR TEKNİK KATALOĞUNU BULAMADIM. ERCOM MARKA.
AYRICA HAVA İHTİYACI OLMADIĞINDA RÖLANTİDE ÇALIŞMASI MI YOKSA, KAPATILIP İHTİYAÇ OLUNCA YENİDEN ÇALIŞMASI MI MANTIKLIDIR.
MAKİNA SÜRÜCÜ İLE DEĞİL NORMAL BAŞINÇ ŞALTERİ İLE 7,5 - 9,5 BAR ARASI ÇALIŞMAKTA.
Merhaba
Benim elimde de 10 hp lik vidalı kompresör var fakat rolantide çalışma
olayını hiç duymadım,bilmiyorum da.invertör ile yol veriliyor olsa idi rolanti durumu söz konusu olabilirdi fakat basınç şalteri ile kumanda edildiğine göre rolanti durumu olmaması
gerekir,farklı bir özelliği varmı onu bilemiyorum tabi.
Fakat 2.sorunuz için şu tecrübeme dayanarak bir fikir verebilirim.
Bu kompresörler,çalışabilmeleri için yeterli olan yağ sıcaklığına ulaşmış olmaları gerekiyor.
Başıma geldi çünkü.Makinayı dinlendirmek için kapattım.Aynı hatta paralel bağladığım pistonlu kompresörü devreye aldım..1 gün sonra vidalı kompresörü devreye almak için start yaptım,
baktım kesik kesik çalışıyor,devreye girip çıkıyor.servisi arayıp nedenini sordum.
Yağ sıcaklığının 70C olması gerekiyormuş.Ekrandan baktım ki derece daha 20 lerde,bu dereceye ulaşana kadar o şekilde çalıştı(kesik kesik).Daha sonra normal seyrine döndü..Demek istediğim kullanım
olmadıkça cihaz zaten küçük kayıplar hariç devreye girmeyecektir..Bu yüzden cihaz On durumunda
kalsın ve gerekli olan çalışma ısısı sabit seviyede dursun..Benim makina da durum böyle sizinkinde nasldır
bilemem fakat prensip olarak aynı olacağını tahmin ediyorum..Kolay gelsin.