elektrık kesilmesinde otomatık çalışma

Olumsuz senaryolar çoğaltılabilir tabii.
Ancak PLC, bahsi geçen enerjisi kesik röle ile aynı noktadan enerji alıyorsa, sizin sistemde benim sistemde zaten beklemede kalacaktır.
Yok eğer PLC beslemesi ayrı ise bu durumda PLC nin normalde açık kontağı üzerinden PLC'ye geri besleme giriş sinyali uygulanır. PLC röle çıkışını aktif ettiğinde, geri besleme sinyali oluşmuyorsa "rölede sorun var (elektrik-mekanik vs.)" mantığı oluşur. Bu durumda programınız ya enerjisi olan (ki artık burda enerji olsun lütfen) bir lamba ile röle enerjisi kesik uyarısı verir, ya da HMI panel üzerinden bu uyarıyı verir.

PLC ile varyasyonlar kolayca çoğaltılabilir. (maliyet önemli değilse tabii)
Ama benim anlamadığım nokta ucuzluğu açısından öne çıkarılan 1-0-2 pako ile bu sistem nasıl çalışacak konusu. Bir kaç arkadaşta aynı şeyi belirtmiş. Forumda ben bulamadım.

Eğer mümkünse bir arkadaş şema ile açıklar mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
peki plc koyduğunuzu düşünelim, eğer iyice detaylara indiğimizi düşünürsek, plc ye elektrik kesintisi için rölenin kontağından 1 yada 0 göndereceğiz. bu röle nerden beslenecek şebekeden gelen sigortadan, olduki bu sigorta attı, off oldu yani (artık röle bobinindende olabilir yada başka bir şeyden yada röle bobini için kullanacağınız fkr den mesela) evet şimdiki cevabınız ne olurdu, belki burada atladığım bir ayrıntı vardır bunu öğrenmiş olurum bu sayede.
Düzeltme :Koyu yazılı yeri yanlış anlayarak üst mesajı cevaplamışım.
...
Elektrik kesintisi için PLC girişine bir "elektrik kesildi" girişi vermemize gerek yok.
PLC elektrik kesildiğinde zaten kendiliğinden duracak. Enerji verildiğinde RUN modunda başlayacak şekilde programlanan PLC ilk iş olarak motorun önceki durumunun tutulduğu hafızaya bakacak ve gerisi önceki mesajlarda belirttiğim gibi...
 
Elektriksel otomatik kumandanın mantığında enerji kesildiğinde herşey 0 olur tekrar start etmek gerekir.Bunu kırmak için plc veya sadece bu amaca hizmet eden kesintisiz güç kaynakları kullanılabilir veya elektriksel kalıcı butonlar da tercih edilebilir. Tabiki her anormal duruma kumanda ederek enerjiyi kesecek sistemi durduracak emniyet elemanları kullanılmalıdır.
 
Basit şema, sadece start ve stop olayı var.

ScreenShot001.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
129,042
Mesajlar
922,763
Kullanıcılar
451,305
Son üye
Ruobian

Yeni konular

Geri
Üst