Öğretmen27
Profesyonel Üye
Slm....Uyarıları tepki olarak algılayıp hırs yapmıyorum kesinlikle...BU BİLGİLER KİTABİ DİYEREK 9 YILLIK UĞRAŞIMI KÜÇÜMSEDİN...BUNLAR HEM KİTABİ, HEM MERAK, HEM İLGİ, HEMDE EMEK... Bu bilgileri uygularak ve okuyarak elde ettim..9 yıllık bir uğraş.Çogu kaldıgım lojmanlarda buatları anahtarları söküp her kablonun ne işe yaradıgını bağlantılarını öğrenmek kolay olmadı..TakıldIgIm yerlerde elektrikçi arkadaşlarıma sordum...Ama uyarıların için teşekkürler...Sayın hocam, Kardeşim (yaşınız benden bayağı küçük) Sizin elektrikle uğraşmanızın buradaki kimseye bir zararı yok. Uyarı yapanları size tepki olarak algılayıp hırs yapmayın. ELEKTRİK TEHLİKELİDİR ve bunu anladığınızda (Allah Korusun) çok geç olabilir. Yukarıda yazmış olduğunuz kitabi bilgilerin işinize yarayacağını düşünüyorsanız öğrenin (Bu arada O kesit muhabbetinden birşey anlamadım) Ama; Elektriğin olduğu veya olması ihtimali bulunan bir yerde çalışma yapmayın...
Çok değerli öğretmenim. Sizin 9 yıllık uğraşınızı küçümsemiyor, tam tersine 26 yıllık tecrübemle sizi uyarmaya çalışıyorum. ELEKTRİĞİN ÖLÜMCÜL OLABİLECEĞİNİ, SİZİN ÖRNEKLERİNİZDENDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ; BAZI BEKLENMEDİK DURUMLARLA KARŞILAŞILABİLECEĞİNİ, BU DURUMLARIN GEÇ FARKEDİLMESİNİN ÜZÜCÜ SONUÇLAR DOĞURABİLECEĞİNİ anlatmaya çalışıyorum. Yoksa isterseniz ücret karşılığında yapın, Beni ilgilendirmez. Zira Ben de devlet memuruyum (Tabi ki Elektrik teknikeri olarak).Slm....Uyarıları tepki olarak algılayıp hırs yapmıyorum kesinlikle...BU BİLGİLER KİTABİ DİYEREK 9 YILLIK UĞRAŞIMI KÜÇÜMSEDİN...BUNLAR HEM KİTABİ, HEM MERAK, HEM İLGİ, HEMDE EMEK... Bu bilgileri uygularak ve okuyarak elde ettim..9 yıllık bir uğraş.Çogu kaldıgım lojmanlarda buatları anahtarları söküp her kablonun ne işe yaradıgını bağlantılarını öğrenmek kolay olmadı..TakıldIgIm yerlerde elektrikçi arkadaşlarıma sordum...Ama uyarıların için teşekkürler...
KESİTE GELİNCE:
TOPRAKLAMA KESİTİ:
FAZ KESİTİ 16 MM2 KADAR FAZ KESİTİ İLE AYNI
FAZ KESİTİ 16MM2 İLE 35 MM2 ARASINDA İSE KESİT 16MM2
FAZ KESİTİ 35 MM2 DEN SONRA İSE KESİT FAZ KESİTİNİN YARISI KADAR OLMALI...
slm... ben sizin uyarılarınız için önceki mesajımda teşekkür ettim zaten...işimi gücümü bırakıp sadece elektrikle de uğraşmıyorum...gerekli güvenlik önlemlerimi alarak işe koyuluyorum..neden bu sanal ortamda kendimi ispat etmeye kalkışayım kki...saygı beyindedir, kalptedir...bunu hiç bir zaman unutrmayın..bir insan çok yalaka olabilir amirlerine çevresine ama arkasaından da atıp tutar....neyse...samanlıkta iğne aramaya benzer 'siz yerine sen kulanmışım tabiri'..nasıl oldu da bunu görebildiniz... Benim öğretmenlik seviyemi siz belirleyemezsin...Bu size hiç yakışmadı...Hele de yıllarını iyi bir nesil yetiştirmeye çalışan bir öğretmene...Çocuklarımla ilginiyorum...Hem de çokkk..Ama sadece hayatım çocuklardan ibaret değil..bu da bir gerçek...insanın meraklı oldugu alanlar vardır..tekrardan söylüyorum uyarıların için teşekkürler ertek68 abi...çok değerli öğretmenim. Sizin 9 yıllık uğraşınızı küçümsemiyor, tam tersine 26 yıllık tecrübemle sizi uyarmaya çalışıyorum. Elektriğin ölümcül olabileceğini, sizin örneklerinizdende görüldüğü gibi; bazı beklenmedik durumlarla karşılaşılabileceğini, bu durumların geç farkedilmesinin üzücü sonuçlar doğurabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Yoksa isterseniz ücret karşılığında yapın, beni ilgilendirmez. Zira ben de devlet memuruyum (tabi ki Elektrik teknikeri olarak).
Ama; siz ısrarla size mani olmaya çalıştığımızı düşünüyor kendinizi ispatlamaya çalışıyorsunuz. Demek ki bir öğretmen olarak istenen seviyede değilsiniz. üstelik yorumlarınızda kullanmış olduğunuz cümle yapıları hiçte bir türk öğretmenine yakışır seviyede değil (benimki kötü olabilir ama sizinki olmamalı).
Sizden 11 yaş büyük olmama rağmen, ben size siz diye hitap ederken, siz bana sen diye hitap ediyorsunuz (yanlış anlaşılmasın benim için önemli değil. Ama bir türk öğretmeni için önemli olmalı). Görüldüğü gibi bir öğretmen olarak yapmanız gereken daha çok şey var. Bence önce onlara zaman ayırarak çocuklarımıza en iyiyi vermenin yollarını arayın. Sürç-i lisan ettimse affola.... Selametle...
hocam tebrık ederım insanoğlu azmettikten sonra yapamıyacağı hiçbirşey yoktur sizde azımlısınız teorı demış arkadaşlar o konuda katılmıyorum arkadaşlara teorı bılmemek doğru işi engeller ama arkadaşlar unuttuğunuz gormedığınız bır noktayı görmezden geliyorsunuz ustelık hocam dıye hıtap edıyorsunuzbu işi yapan kişi sinif oğretmenı yanı temelde araştırmacı internetıde var hocamın teoriyi öğrenmek okadar zormu bence hocam için kolay benım üretimini yaptığım tlf motor kumanda cihazını arazıde Elektrik panolarına takan oğretmen arkadaşlarım var bayılık usulü beraber çalışıyorum hiçte sorun yaşamadım elekt. muhendıslerı alınmasınlar bir mühendis arkadaşa bır hafta montajını tarıf ettığım oldu bir oğretmen arkadaş a gonderdım antalyaya kullanma klavuzunu okuyup bana ıhtıyaç duymadan cihazı taktı bır başka oğretmen arkadaşim arızaları yapabılıyor
Meraba Rezistans Bey...Ben o ustaların elektrik tehlikeli dikkat etmeniz gerekir gibi eleştirilerini ve önerilerini anlıyorum..Ama birileri benim öğretmenlik seviyemi sorgularsa hele de beni tanımadan buna çok sinirleniyorum..Saygılar ve sevgiler...sayın öğretmen27 arkadaşım yukarıdaki yazıları eleştirileri okudum içlerinde haklı eleştiriler olduğu gibi tabiiki çok haksız eleştirilerde yok değil. haksız ve tabii ki kırıcı. ama ben sizin yerinize olsam arkadaşların haksızlığını ispatlamak için kendimi Elektrik konusunda en güzel şekilde yetiştirirdim. ve onlarla her türlü konuda tartışırdım. arkadaşlarında eleştirisi aslında size herhangi bir zarar gelmemesi için yoksa bu formdaki arkadaşlarımızın hepside birbirlerine yardımcı olmak için çaba sarfediyorlar. her zaman sorularınıza açıkız içtenlikle bildiklerimizi paylaşırız.slm
Meraba Rezistans Bey...Ben o ustaların Elektrik tehlikeli dikkat etmeniz gerekir gibi eleştirilerini ve önerilerini anlıyorum..Ama birileri benim öğretmenlik seviyemi sorgularsa hele de beni tanımadan buna çok sinirleniyorum..Saygılar ve sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?