Öğretmen27
Profesyonel Üye
Slm....Uyarıları tepki olarak algılayıp hırs yapmıyorum kesinlikle...BU BİLGİLER KİTABİ DİYEREK 9 YILLIK UĞRAŞIMI KÜÇÜMSEDİN...BUNLAR HEM KİTABİ, HEM MERAK, HEM İLGİ, HEMDE EMEK... Bu bilgileri uygularak ve okuyarak elde ettim..9 yıllık bir uğraş.Çogu kaldıgım lojmanlarda buatları anahtarları söküp her kablonun ne işe yaradıgını bağlantılarını öğrenmek kolay olmadı..TakıldIgIm yerlerde elektrikçi arkadaşlarıma sordum...Ama uyarıların için teşekkürler...Sayın hocam, Kardeşim (yaşınız benden bayağı küçük) Sizin elektrikle uğraşmanızın buradaki kimseye bir zararı yok. Uyarı yapanları size tepki olarak algılayıp hırs yapmayın. ELEKTRİK TEHLİKELİDİR ve bunu anladığınızda (Allah Korusun) çok geç olabilir. Yukarıda yazmış olduğunuz kitabi bilgilerin işinize yarayacağını düşünüyorsanız öğrenin (Bu arada O kesit muhabbetinden birşey anlamadım ) Ama; Elektriğin olduğu veya olması ihtimali bulunan bir yerde çalışma yapmayın...
KESİTE GELİNCE:
TOPRAKLAMA KESİTİ:
FAZ KESİTİ 16 MM2 KADAR FAZ KESİTİ İLE AYNI
FAZ KESİTİ 16MM2 İLE 35 MM2 ARASINDA İSE KESİT 16MM2
FAZ KESİTİ 35 MM2 DEN SONRA İSE KESİT FAZ KESİTİNİN YARISI KADAR OLMALI...
Bu arada sayın ustalarım ben işimi gücümü bırakıp binalara gidip Elektrik tesisatı döşeyip bu işlerden para kazanmıyorum...Ailemin kardeşlerimin akrabalarımın işlerini hallediyorum ve ücret almıyorum..Görmüş olduğum hataları düzeltiyorum..Tabiki de bunu kendileri isterlerse yapıyorum. Örneğin Sigorta değerleri çok yüksek takılıyo..Mesela abimlerin evinde 3 tane 40A C tipi sigorta takılmış..Yahu allah aşkına bu yapılır mı yavv? Resmen yangına davetiye...Kablolar ısındıgında ne olacak...Al sana yangın sebebi...Su tesisatına topraklama yapmışlar..İyi ki duş alırken altında can vermediler....Bu hataları düzeltebilmek için bu seviyeye kolay gelmedim..Ne okudum elektrik bölümünü ne de ustanın elinin altında çalıştım...Bir örnek daha bizim evimiz yeni yapı.Aydınlatma linyesi priz linyesi bir..Adamlar her linyeye 25A sigorta takmışlar...Oldu mu şimdi?? BEN 9 YILDIR BELKİ ELEKTRİĞİN E'SİNİ BİLE ÖĞRENEMEMİŞİMDİR... BU KADAR MERAK İLGİ VE ARAŞTIRMAMA RAĞMEN....ÇÜNKÜ ELEKTRİK DENİZDE DERYA...BU BİR GERÇEK...AMA BİZİM BURALARDA GELİP İŞ YAPAN USTALARIN DURUMU NE YAZIKKİ BU....
Moderatör tarafında düzenlendi: