ceyerancı35
Üye
üşenmeden bu konuda yazılanları baştan aşağı okudum ve resmen bu mesleği seçtiğime lanet ettim.Bilseydim hem yorulup hemde asgari ücretin biraz fazlasına çalışacağımı lisede Elektrik değilde bilgisayar seçerdim.Madem aynı parayı alacağım neden bira daha fazla yorulayım ben lisede bu bölümü seçerken hep aç kalmazsın denildi.Durum pek onu göstermiyor şu an egede 2 yıllık kontrol otomasyon okuyorum ileriye dönük plan kuramıyorum desem yeridir ortalama maası 1500 tl olan bir insan 20 yıl çalıssa basını sokacağı bir ev alamaz.Napalım illa piyangodan para çıkmasını bekleyelim Ama birde isin su yönü var burda onlarca insanın yazdıklarına karsın ben de edindiğim tecrübeyi paylaşmak isterdim ben bu yaz okul kapandıktan sonra üniye kadar bir pano sektöründe çalıstım (0 tecrübe)=750tl + Sigorta +yemek gayet mutluydum hep diyordum daha 0 tecrübeli iken bu olanaklar var ise 2 sene çalıssam bu maas olur 1200 1300 10 sene çalıssam sonra evlensem 1700 1800 gibi bir rakam buda bence çok fena değildir ama burayı okuduktan sonra ve çevremdeki bazı tanıdıklarımla konuştuktan ve gördüklerim neticesinde sonra beynim nötrlendi benim mesleğim konusunda bütün hevesim kaçtı...