Elektrik İşleri Adam/Saat hesaplama

Katılım
2 Eyl 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Taahhüt sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalışıyorum ve sürekli teklif hazırlama durumundayım. Teklif hazırlama sırasında kullandığım adam/saat değerlerinden emin olamıyorum. Elektrik işleri adam/saat değerleri konusunda yardımcı olabilir misiniz? Sizlerin baz aldığı değerleri öğrenebilir miyim?
 
Yardımcı eleman (çırak) : 2.7 TL
Elektrik Ustası : 3.5 TL ile 4.4 TL arasında değişir. Değişim oranıda iş tecrübesi ve kişinin verimliliğine göre değişir. İyi çalışmalar.
 
Sanırım sorum yanlış anlaşıldı. İşçi ücretlerini değil bir işin yapılabilmesi için gerekli adam/saat miktarlarını sormuştum. Örneğin;

Güvenlik Hatlı Komütatör Sorti - 2 Adam/Saat
Güvenlik hatlı Paralel Sorti - 0,5 Adam/Saat gibi.....

Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
 
sizin dediğiniz bu usta fiyaTI ÇOK DÜŞÜK zannetmiyorum bu paraya çalışacak usta
 
Hamdi bey s.a. Aradığınız tablo banada lazım oldu. Siz bulabildinizmi. Bulabildiyseniz bana gönderebilirmisiniz acaba. Bu arada bende öyle bir tablo var fakat eski. Yenisini arıyorum.Faydası olur ise size göndereyim.İyi çalışmalar.
 
arkadaşı eski de olsa banabu tabloyu gönderebilirsen sevinirim

Hamdi bey s.a. Aradığınız tablo banada lazım oldu. Siz bulabildinizmi. Bulabildiyseniz bana gönderebilirmisiniz acaba. Bu arada bende öyle bir tablo var fakat eski. Yenisini arıyorum.Faydası olur ise size göndereyim.İyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar ,

Yok mu cidden hiç kimse de bu bilgiler ?
 
Bu konuda akademik bir araştırma yapılmış, (ustanın işi ne kadar sürede biterebileceği ile ilgili)..
tabii bu iş birazda tecrübe ile oluşuyor, yani firmanın birikimi diyebiliriz.
bazı firmalar bu konuda bilgi vermemişler, şirket sırrı diye...:)
 
selamlar
ben yeni gordum bu konuyu

sımdı sızın bu sordugunuza bır ornek vereyım

keşif listesinde

MALZEME İŞÇİLİK GENEL GİDER KAR VAR

şimdi siz malzemeyi yazdınız, sonra bir işçilik fiyatı belirlediniz, daha sonrada araç mazot yatacak yer kablo bağı konsol vs vs genel giderleri toplayıp ir excelde dip rakamını çıkarttınız.

şimdi burada genel gider (GG ) 1000 tl çıktı diyelim.

malzeme 100.000 tl

işçilik birim fiyatı 10 tl olsun,

sizin bu işi yapacağınız zaman genel giderler usta çırak vs vs toladınız bir rakam çıktı. işte burda ki rakam ile sizin formul ile çıkan sonuçtaki GG bir biri ile örtüşmeli.

yani genel gideriniz 100.00 ise

siz GG sütununu 0.1 tl yazdığınız da malzeme arası x GG = 10.000 olacaktır. o zaman siz işçilik kalemini girersiniz yada hedef belirlediğiniz kar marjını hem işçiliğe hemde genel gidere yedirebiliriniz.

Yani adam saat olarak bir kabloyu ben 3x2,5 NHXMH 1 saatte çekerim 100.000 metreyede 1 saat yazayım sonra onları sizin işçiliğinizdeki adam saat ile çarpayım derseniz çıkacak sonuç biraz sizin için sıkınıtı olabilir. Hangi işi ne zamanda yaparımın cevabı şantiye şartlarında kestirmek zor olabilir.

Yani siz hesap ettiniz kitap ettiniz ama adam dediği manlift için ehliyet lazım. diyelim oda 5000tl .

5 adet manlisftiniz var kafadan -25000 tl ile işe başlamış olursunuz. sizin adam saat hesabı yalan oldu.


Dikkat edilmesi gereken husus masrafları ÇOK ÇOK İYİ ÇIKARTMNAIZ.

En güncel örnek bir iş aldınız köprü geçmeniz gerkiyor. Kopruyu hesapladınız tamam. Lastiği hesapladınız mazotu hesapladınız şöförğn yevmiyesini hesapladınız herşey iyi gozukuyor ama yolda lastik patladı. çekici çağırdınız. tamirdi çekiciydi 2000-3000tl içeri girdiniz.

Bu gibi durumları kaçırmayıp masrafı iyi belirlemek gerekir.

Kabaca bu şekilde.

Sizin istediğiniz hangi işin kaç adam saatte yapılacağı konusu pazarlık aşamasında sizi zora sokar. sizin takip etmeniz gereken o yapılak iş için maliyet nedir. Hedef kar nedir. pazarlıkla nereye düşerim dolar euro risk ne kadar alırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,068
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst