Geç ustam bunları evet uzun cevap vericem, konuyu durduk yere benim başka bir konuda yazdığım mesaja çekip ondan sonrada konu sapmasın ne demektir.
Ben o konudaki mesajım, özel sektör fırsat bilmem ne diyenler için kinayeli cevaptı. Ben yeni mezunda değilim, özel sektörde çalıştım, deneyimim çok uzun değil ama yeterince gördüm. Bana şehir dışı işler hariç maksimum 2 bin lira teklif edilmişti, hatta 800 lira teklif edende vardı. Bu maaşı özel sektör elbette vermiyecek, daha doğrusu malesef vermiyecek. Çünkü mezun sayısı ve yapılan işlerin niteliği mühendisliği bu hale getirdi.
2 bin liranın altında çok çalışan mühendis varsa, kpss orda arkadaş, matematik, ıvır zıvırla yapılan sınav olduğuna göre girersin devlete minumum 3 bin lira cepte olur. Niye girmiyorlar , mazoiştler mi? demek her isteyende devlete giremiyor.
Bırakın benle kıyaslamayı , Şu an 22 yaşında bayan bir resim öğretmenini düşün, tarih 26 temmuz ve şu an bu bayan resim öğretmeni arkadaşımız saat 9 itibariyle yatakta keyif yapıyordur. Çünkü yazın biliyorsunuz ki okullara kapalı ve gerçek anlamda yatarak maaaş alıyorlar. ve maaşı en kötü 1.800 lira her ayın 15 nde yatıyor.Okullarda açılınca 2 bin lirayıda geçicek. Acaba bu resim öğretmeni arkadaş, devlet yerine başka bir yere girse bu ücreti alır mı??????? Bu 22 yaşındaki bayan resim öğretmeniyle 2 bin lira maaş alamayan 28 yaşında bay mühendisi kıyaslayalım???? onu geçtim fizik tedavici yeni mezunlar 4 bin lira işe başlıyorlar, sizce ne biliyorlar, sağlık teknisyenlerin maaşları da 2 bin liranın üstünde hemde haftaiçi 4 olmadan paydos ediyorlar, bu konuda fikriniz???
Ben bilerek ve isteyerek azimle çalışarak kpss yi kazandım, zaten her zaman dediğim gibi eğere devlete giremeseydim de uzun süre piyasada mühendislik yapmaya da niyetim yoktu. Ben para için kamuyu seçmedim, sonuçta 10 yıl sonrada alacağım para bu enflasyona göre şu anki maaş mertebesinin 100-150 lira fazlası olur. Özelde çalışan çoğu arkadaşımda benden fazla kazanır o zaman ama benim cumartesilerim, yıllık izinlerim olur ve sömürücü bir tempom olmaz. Düzenli bir hayatım olur. Bakın bu cuma günü saat 3 gibi paydos edicem, akşama büyük ihtimal eskişehirdeki kuzenime varmış olucam. Beraber bu haftasonunu geçircez. Allah kısmet edersede pazartesi yine iş başında olucam. Bu imkanı bile özel sektörde ben bulamadım. Benim derdim imzamda açıkladığım gibidir.
Devletin verdiği ücretlerde sorun yoktur, özel sektörün verdiği ücretlerde sorun vardır. çalışma şartlarında büyük sorunlar vardır. hastalığı yanlış yerde arıyorsunuz. Ben 3.500 lira değil 800 lira kazansaydım devlette hoşunuza giderdi belki, orda yaptığım kinayeyi bile ukelalık diye adlandırmak, sadece ve sadece talihsiz bir yanlış anlamadır.