Sayın
@Ar-kur-Tek,
Benim konuda tüm mesajlarımı okudunuz da böyle bir cevap veriyorsanız, pes ötesi derim. Yemin ederim pes!!! Bu konuda benim namımı kullanıp başka bir konuda atan tutan arkadaşlara ironi olarak cevap verdiğim bir yazıyı, sanki bu konuda söylemişim gibi yorumlar yapılmasına karşı verdiğim tepkiydi. Demek ki ön yargılı bakılınca insan anlamak istediğini anlıyor.
Trol vatandaşlar diyor ki, maaşınla hava atıyorsun. Sen o maaşı özelde bulmazsın, sınav sistemi alakasız, uyduruk üniversitelerden mezun adamlar tarih coğrafya vs. şeylerle o sınavı geçiyor. maaşa konuyor. Onlar gibi muhteşem mühendisler özelde sürünüyor demeye getiriyor.
Yani benim başka bir konuda söylemiş olduğum örneği bu konuda insanları eziyorsun derken, kendileri diğer üniversite mezunu insanları küçük görünce ses yok!!!!!
Söyleyim Birincisi ,Yıldız teknik üniversitesinden mezunum, elektrik mühendisiyim. Yani sonradan açılan üniversitelerinden falan değilim. Bazıların içi rahatlayacaksa bunu da belirtiyim.
İkincisi, benim maaşımı o zaman söylediğim konuda devletteki mühendisleri gömüyorlardı. Bende onu söyledim. Ki parada gözüm olmadığı mı imzama bakarak anlarsınız dedim. Cevap ironiydi.
Üçüncüsü, parada gözüm olsaydı , devleti değil özel sektörü seçerdim, şimdi maaşım yüksek bile olsa ilerde özel sektörde çalışanlar daha çok kazanacak ama ben düzenli hayatı seçtim dedim.
Dördüncüsü, eğer insanlar özelde sürünüyorsa, tarih coğrafya vb. ıvır zıvırla (kastedilen) yapılan sınavı kazanırlar ve devlete geçerler, teknik bilgi bilmek, tarih coğrafya, anayasa bilmeye de engel değildir.!! Ki KPSS sınavı ile mühendis atanabilmesi şu an üniversite sınavından mühendis olmaktan daha zordur.
Beşincisi, niye DHMİ ve Botaş örneği verdiğime gelince, devlette çalışmanın getiri ve olanakları için bahsettim. Evet bu kurumlar bildiğimiz 657 li değil, biri 399 khk, biri iş kanununa göre personel çalıştıran yerler ama hepsi devlet kurumu!!!!! özel sektör değil. Zaten mühendislerin çoğu teknik kurumlarda kitlerde yani 399 khk kurumlarda çalışıyor. KPSS Merkezi atama ile 399 lu personel seçiliyor aynı 657 gibi. 399 lu kurumlar, Teaiş, Eüaş, TMO, PTT,MKE vb. herkesin bildiği mühendislerin %80 in çalıştığı kurumlar.Devlet deyince sadece 657 akla gelmiyor.!!!!!!!! Ben 657 li mühendisim ve sosyal denge tazminatı alan birisiyim. Devlette pek çok istihdam çeşidi var.
Altıncısı, ben bu maaşı özel sektörde alamazmışım derken, verdiğim öğretmen örneği, fizik tedavi mezunu örneğine cevap yok!!!! Ah pardon bütün yaz yatan öğretmeni kastettiğim için alınan başka öğretmen arkadaş hariç!!!
Yedincisi, ben bir yorum yaparken, bardak yarı dolu ise yarı doludur derim. Bardağın dolu ve boş tarafını eşit görürüm. Bu ülkede özel sektör çok fazla toz pembe gösteriliyor. Yanlış olan özel sektörün çalışma ve ücret durumu olduğu halde, devlettin politikasını eleştirmek samimi ve inandırıcı değil.
Sekizincisi, muhtemelen beni de kastettiğinizi varsayarak,"Allah devleti idealizm ve maaşını hak etme kaygısı olmayan insanlardan korusun... " demişsiniz. Bir üstteki cevapta idealizm hakkında dediğimde çok net. Kime göre neye göre idealizm??? Einstein postanede memur olarak , zarflara pul basmak için fazla mesai yapsaydı büyük idealist olurdu yada Kafka romanlarının yerine fazla mesai ile yazışmalarına devam etseydi yerine, büyük idealist olur du dimi???? Çok açık mesai saatlerinde görevimi yaparım. Bu kadar net. Benim hangi ideallere sahip olduğumu kim nereden biliyor da yargılaya biliyor. Ah ben genel ifade yazdım derseniz, bende geçin derim...
Dokuzuncusu, mühendis olmayan kişilerin, mühendisler hakkında yorumlarından, devlette çalıştığı halde devlette diğer çalışanlarını beğenmeyenlerden bıktım.
Onuncusu, oldukça fakir bir aileden gelip, bana hem anne hem babalık yapan canım babamın desteğiyle, bilerek ve isteyerek yıldız teknikte (kurs ve herhangi bir ekstra eğitim alamadan) ilk yılında Elektrik Mühendisliğini kazanmış, 4 yılda bitirmiş ve kpss yide çok iyi bir şekilde hazırlanarak torpilsiz kazanmış biri olarak vede çalıştığım yerde ne ile meşgul ve nasıl çalıştığımı bilmeden, sadece sırf devlette çalışıyor diye yada devlette çalıştığı halde mühendislere takık olan insanlara sadece yazık diyorum.
Bu dediklerimi de umarım anlamışsınızdır.