Elektrik Elektronik Müh. staj istek..

capoart55

Üye
Katılım
21 Tem 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Kişisel Bilgiler


Adı - Soyadı:Yasin YAŞAR

Tel:0505 9287168

E-Posta:[email protected]


Genel Bilgiler




Eğitim Bilgileri


Üniversite:Erciyes Üniversitesi

Lise:Trabzon Yomra Fen Lisesi



Nitelikler


Yabancı Dil: ( Okuma:5 Yazma:4 Konuşma:4 )

Bilgisayar Bilgileri: Microsoft office programları
c++ normal seviye;
ccs c normal seviye;
autocad normal seviye;




Dernekler - Kulüpler:Yomra Fen Lisesi Mezunlar Derneği

Hobiler:müzikle uğraşmak,caoeira,elektronik




Arkadaşlar iyi günler...Ben Elektrik Elektronik Mühendisliği ikinci sınıfta okumaktayım,transkriptim ikibuçuğun üzerinde.Gelecekte elektronikle daha çok uğraşmak istiyorum.. (Gömülü sistemler,elektronikte yazılımlar (vhdl,verilog..)..)

Bu yaz yirmi gün elektrik, yirmi gün elektronik stajım var.Elektrik stajı ve mezun olunca elektrik alanında neler yapabileceğimiz, nerelerde çalışabileceğimiz hakkında bilgim biraz az :( ...Bu konuda bilgilerinizden yararlanma imkanı verip; stajlarımı iyi bir yerde yapmak için yardımcı olur, yol gösterirseniz çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler..
 
arkadaşlar yok mu yardım edecek...ben hala bulamadım...
 
arkadaşım merhaba, bende 2007 erciyes elektronik müh mezunuyum. askerden geldim ve iş arıyorum. Bana göre Eğer Türkiye'de biraz olsun mesleğini yapmak istiyorsan, yapacağın tek iş elektrik ve otomasyondur. bunun yanında telekomünükasyonda da iş var (Çoğu da montaj işidir). Bence kendini bu iki yıl içinde elektrik ve otomasyon konusunda yetiştir. Bize o yıllardayken pek bunları söyleyen olmadı. Bizde ancak iş hayatına girdiğimizde biraz olsun kendimizi yetiştirmeye başladık.
 
Ben de elektrik elektronik mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bu bölümde ne yazık ki ders seçimi konusunda paket programların olmayışı sıkıntı yaratıyor. Biz öğrenciler elektronik konusunda daha istekli oluyoruz. Ancak elektronik ile ilgilenenler iş bulma konusunda sıkıntı çekiyor. 'texavery85' nin de dediği gibi otomasyon konusunda yeterince kendini geliştirirsen çok iyi bir iş bulabilirsin. Hatta kosgeb koçluğunda kendi işini ile bile kurabilirsin. Bir de emo nun icat ettiği smm ile ilgili durumun bir sonucu olarak yüksek gerilim tekniği, enerji iletimi, dağıtımı vs. konular üzerine çalışırsan iş bulman çok kolay olacaktır. Ayrıca piyasada iş yapan bir hocan ile aranı iyi tutarsan iş konusunda sıkıtın olmayacaktır. Sakarya, Kocaeli, Bursa ve yakın illerde çalışacaksan organize sanayide çalışma ihtimalin oldukça yüksek. Bu sebepten elektriğe yönelmende fayda var. Çünkü yükek gerilim tekniği dersini alıp almadığını soracaklar. Staj konusuna gelince sakın büyük firmalarda yapacağım diye stajını bariyerlerin arkasında geçirme. Staj konusunda örneğin tersaneler iyi bir seçim olacaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,713
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst