elektrik iç tesisatı

Güzel ve faydalı bir siteye üye olmanın mutluluğunu yaşıyorum,bunu için yönetici ve üye arkadaşlara teşekkür eder herkesin RAMAZAN BAYRAMI'nı tebrik eder işlerinizde başarılar dilerim.BİLGİNİN SADAKASI ONU BAŞKALARI İLE PAYLAŞMAKTIR...
 
Arkadaşlar zayıf akım tesisatlarında (ev,işyeri vs.) yapılan işciliğin fiyatlandırması için baz alınan kriterler nelerdir TSE standartları veya piyasa koşullarına göre nasıl fiyatlandırma yapıyorsunuz? Esnek bir konu ama yardımcı olursanız sevinirim.Bilgi sahibi olmak için soruyorum teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar zayıf akım tesisatlarında (ev,işyeri vs.) yapılan işciliğin fiyatlandırması için baz alınan kriterler nelerdir TSE standartları veya piyasa koşullarına göre nasıl fiyatlandırma yapıyorsunuz? Esnek bir konu ama yardımcı olursanız sevinirim.Bilgi sahibi olmak için soruyorum teşekkür ederim.

metraj çıkartılır genelde bayındırlık birim fiyatları veya özel fiyatlandırma uygulanır tedaşında birim fiyatları var proje üzerinden metraj yapılır ve fiyat verilir uygulamada mutlaka projeye uymayan imalatlar olacaktır işin kontrolu ile görüşülerek tutanak tutulur yapılan işlerin bedeli talep edilir.
 
iç tesisat yönetmeliğine ve kuvvetli akım yönetmeliğine baktım ancak aradığım bilgiye ulaşamadım. anahtar ve priz kasalarının yerden ne kadar yükseğe koyulması gerektiğini bilmem lazım. alt ve üst sınırlar nedir acaba. yardımcı olursanız sevinirim..
 
Elektrik tesisatı genel teknik şartnamesinden yararlanabilirsiniz.
 
çok ilginç sorulan sorular buradan yazılarak ogrenelicek isler degil biraz inşaat tozu yutun kendiliginden gelisir
 
arkadaş madem meslek hakkında bilgin varihtiyacın olan pratik buda bu işi yaparak öğrenilir zaten uygulama yaparken kafanda şekillendirirsin
 
Sn_ umut bir veya birçok katlı binalarda Tesisat ve Taahhüt işlerimizde değerli arkadaşlarımızında Foruma katılarak bilgi ve tecrübelerini araştırmacı bilgi sahibi olmaya çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olacağına canı gönülden inanıyorum.
-Öncelikle mesleğinizi gerçekten severek benimsiyerek Azimle çalışmak
-işinizin öncelikle maddiyat konusundan önce mesleğinizi dürüst ve çok iyi geliştirmek (Emeğinin karşılığı mutlaka gelecektir.)
-Yapmış olduğunuz uygulama Taahhüt işinizin Projesini çok iyi okumak
-Elektrik iç tesisatı Yönetmeliğini okumak bilgi sahibi olmak ve uygulamak
-Uygulama yapacağın (Taahhüt) inşaatın elektrik Şantiye Aboneliğini almak(Diğer Taşeronlara elektrik enerjisi verilmesi.)
-Uygulama yapacağın inşaatın Temel Topraklaması;Temel Topraklama şeridi Galvaniz30*3,5mm,Galvaniz Topraklama Kazık 1m.-1,5 m.-,Şeritten şeride,şeritdendemire elemanları. Ve projedekiTemel Topraklama Planına göre hazırlanması.Bu arada Asansör var ise Asansör kuyuya Topraklama şeridininde çıkarılması.PDB potansiyel dengeleme Barası Binada Yıldırım Paratoner,sıhhı tesisatta Galvanizboru aksamı var ise irtibatlanması.
-Proje Uyarınca Tavan Elektrik hasır Borularda Aydınlatmalarda 14 lük ,Priz ve kılima tesisatlarında 18 lik-Kolon beslemelerinde 26-32 lik Pls Borular.
-Buarada Proje uyarınca yapılan işlerde bina iş sahibinin kullanacağı vaziyet planını almak uygulamayı yapan arkadaşlarımızın, bir işi ikikere yapmamak.
-zayıf akım tesislerde Yangın Duman dedektörü hırsız alarm,CCTV Kamera sistemlerinin altyapılarında yedekli elektrik tesisat boruları bırakmak.
Bina sisteminde UPS Kesintisiz Güç kaynağı var ise UPS içinTopraklama sistemini bağımsız yapılması
-Duvar Desant Borularında Norm Buatlar ve Tesisatımızın montaj esnasında dengeli ve güzel görünümü içim Geçmeli Anahtar kasalarının kullanılması.
-Kablolama tesisatında Kesitlere ve RENK Kotlarına kesinlikle uyulması.(Siyah-kahve-kırmızı FAZ)..(Mavi nÖTR.)...(Sarıyeşil TOPRAK).
- Tali Panolarda Kaçak akım Şalteri 30mA. (KAR) Kullanmak Linyeleri ayrı ayrı sigorta kullanarak tesisattaki yükü Dengelemek. Aydınlatmalarda 10 Amp -- Top. Prizlerde 16Amp.-- Mono.Kılımalarda 25 Amp Trfz.Kılımalarda 3*32 Amp. otomat kullanmak.
-Ana Panonuzda 30-40 cm Baza yapılması Ölçü devrelerinin Sayaçların veya Kompansazyon panosunu Yer seçimi yapılarak Tesisat odasının oluşturulması.Sistemde Jeneratör sistemi var ise nerelerin beslenerek Transfer Panosundan Jeneratör barasına enerjinin verilmesi.
-İş yeri binamızın Elektrik ANA beslemesinin TEDAŞ dan Enerji müsadesini alarak Brajman Hattının BAX--Elektrik Trafo Binası---Mevcut elektrik Direkten..
-Tüm montaj bitiminden sonra Tesisatlarımızı Test ederek kontrollerini yaparak Yapı denetim ve Tedaş Görevlilerine karşı alnımızın akıyla çıkmak.
FAYDALI OLABİLDİMSE NE MUTLU
Selam ve Saygılarımla.

söylenecek başka birşey bulamıyorum.
 
iyi diyosunda umut usta emeğimizin karşılığı gelmiyo inşaat sektöründen uzak durun derim
 

Forum istatistikleri

Konular
130,256
Mesajlar
934,820
Kullanıcılar
453,488
Son üye
whatthefurkan

Yeni konular

Geri
Üst