Güzel ve faydalı bir siteye üye olmanın mutluluğunu yaşıyorum,bunu için yönetici ve üye arkadaşlara teşekkür eder herkesin RAMAZAN BAYRAMI'nı tebrik eder işlerinizde başarılar dilerim.BİLGİNİN SADAKASI ONU BAŞKALARI İLE PAYLAŞMAKTIR...
Sn_ umut bir veya birçok katlı binalarda Tesisat ve Taahhüt işlerimizde değerli arkadaşlarımızında Foruma katılarak bilgi ve tecrübelerini araştırmacı bilgi sahibi olmaya çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olacağına canı gönülden inanıyorum.
-Öncelikle mesleğinizi gerçekten severek benimsiyerek Azimle çalışmak
-işinizin öncelikle maddiyat konusundan önce mesleğinizi dürüst ve çok iyi geliştirmek (Emeğinin karşılığı mutlaka gelecektir.)
-Yapmış olduğunuz uygulama Taahhüt işinizin Projesini çok iyi okumak
-Elektrik iç tesisatı Yönetmeliğini okumak bilgi sahibi olmak ve uygulamak
-Uygulama yapacağın (Taahhüt) inşaatın elektrik Şantiye Aboneliğini almak(Diğer Taşeronlara elektrik enerjisi verilmesi.)
-Uygulama yapacağın inşaatın Temel Topraklaması;Temel Topraklama şeridi Galvaniz30*3,5mm,Galvaniz Topraklama Kazık 1m.-1,5 m.-,Şeritten şeride,şeritdendemire elemanları. Ve projedekiTemel Topraklama Planına göre hazırlanması.Bu arada Asansör var ise Asansör kuyuya Topraklama şeridininde çıkarılması.PDB potansiyel dengeleme Barası Binada Yıldırım Paratoner,sıhhı tesisatta Galvanizboru aksamı var ise irtibatlanması.
-Proje Uyarınca Tavan Elektrik hasır Borularda Aydınlatmalarda 14 lük ,Priz ve kılima tesisatlarında 18 lik-Kolon beslemelerinde 26-32 lik Pls Borular.
-Buarada Proje uyarınca yapılan işlerde bina iş sahibinin kullanacağı vaziyet planını almak uygulamayı yapan arkadaşlarımızın, bir işi ikikere yapmamak.
-zayıf akım tesislerde Yangın Duman dedektörü hırsız alarm,CCTV Kamera sistemlerinin altyapılarında yedekli elektrik tesisat boruları bırakmak.
Bina sisteminde UPS Kesintisiz Güç kaynağı var ise UPS içinTopraklama sistemini bağımsız yapılması
-Duvar Desant Borularında Norm Buatlar ve Tesisatımızın montaj esnasında dengeli ve güzel görünümü içim Geçmeli Anahtar kasalarının kullanılması.
-Kablolama tesisatında Kesitlere ve RENK Kotlarına kesinlikle uyulması.(Siyah-kahve-kırmızı FAZ)..(Mavi nÖTR.)...(Sarıyeşil TOPRAK).
- Tali Panolarda Kaçak akım Şalteri 30mA. (KAR) Kullanmak Linyeleri ayrı ayrı sigorta kullanarak tesisattaki yükü Dengelemek. Aydınlatmalarda 10 Amp -- Top. Prizlerde 16Amp.-- Mono.Kılımalarda 25 Amp Trfz.Kılımalarda 3*32 Amp. otomat kullanmak.
-Ana Panonuzda 30-40 cm Baza yapılması Ölçü devrelerinin Sayaçların veya Kompansazyon panosunu Yer seçimi yapılarak Tesisat odasının oluşturulması.Sistemde Jeneratör sistemi var ise nerelerin beslenerek Transfer Panosundan Jeneratör barasına enerjinin verilmesi.
-İş yeri binamızın Elektrik ANA beslemesinin TEDAŞ dan Enerji müsadesini alarak Brajman Hattının BAX--Elektrik Trafo Binası---Mevcut elektrik Direkten..
-Tüm montaj bitiminden sonra Tesisatlarımızı Test ederek kontrollerini yaparak Yapı denetim ve Tedaş Görevlilerine karşı alnımızın akıyla çıkmak.
FAYDALI OLABİLDİMSE NE MUTLU
Selam ve Saygılarımla.