ne 2.500 tl si 3 bine dayandı maaşlar, adam akıllı görmüş geleceği hiç kasmamış
dostum aslında irdelenmesi gereken bunlar değil irdelenmesi o maaşa devlete geçen adamı oraya yönelten neden,adam 4 sene okuyor lisesinde vs emek veriyor adam özel sektöre iş aramaya çıktığı zaman adama önerilen ücret 1300 1500 ,diğer verilmesi gereken Sigorta vs. saymıyorum bile bunlar hep kötü olunca adam neyini geliştirsin gözünü seveyim+çalışma saatleri tavan olmuş ülkede birde bunları hesaba kat, mantıken sistem insanları yelek 87 dediği yere yönlendiriyor
Mühendis mi 800 tl ye calışıyormuş ????????????????????????5 yıllık bir tecrübe için aldığın ücret bence iyi, ancak en iyi iş, işteyken aranır derler, kariyer sitelerine cv'ni bırakmanı öneririm, denemesi bedava sonuçta.
bu arada sn. murat cengiz, devlet mi özel sektör mü tartışmasının olduğu başlıkta size birkaç sorum oldu, eğer müsait bir anınızda cevaplayabilirseniz çok sevinirim. mesaj sayım 20 olmadığından size özel mesaj atamıyorum
Öncelilke kendim ve çevremdeki diğer meslektaşlarıma göre söyleyim tecrübene göre aldığın maaş normal sayılır (piyasa koşullarına göre) ne çok iyi ne çok kötü. Daha öncede söylemiştim. Tecrübeli mühendisler 4-5 bin sınırında takılıyor. Yurt dışı şantiyelerde dolar kurunun artışı sebebiyle daha fazla kazanma durumuda vardır. 5 yıllık tecrübeli mühendis 3.000 dolar civarında kazanır.Onun dışında mühendisle 2 binle başlamaz, bu daha çok uluslar arası şirketler ve özelleşen dağıtım şirketlerinde verir.Yoksa 800-1.500 tl arasında maaş skalası vardır. Daha yeni bir arkadaşımız maaşım 800 tl diye konu açmıştı.neticede şu ekonomik şartlarda aldığınız ücret kötü değildir.
ne açgözlülüğü ne çaresizliği üniversiteler anında işe adapte olacak seviyede adam yetiştiriyorda bizim mi haberimiz yok elbette pratik olarak boş olucak mezun arkadaş teorisi zaten vardır ama tutupta sen yeni mezunsun seni 1300 civarı paklar demek haksızlık olur diye düşünüyorum...piyasadan haberin yok galiba veya adanada durum farklı mı bilmiyorumAçgözlülük ile çaresizliği karıştırmayalım ek olarak piyasayı 1300 tl'lere kadar düşüren okullardan içi boş mezun olan arkadaşlar. Yani aynada kendisine bakan yeni mezun arkadaş içinin boş olduğunu fark edince önünde 2 seçenek kalıyor ya memur olmak yada 1300 Tl maaşa razı olmak... Tabiki piyasa düşünce kurunun yanında yaşta yanıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?