Bende kamu kurumundayım, kamuda çalışıpta şikayet edenlerede şaşıyorum yemin billah, sani özelde her şeyden sorumlu değiliz!!!! Ben her zaman net olarak konuşuyorum, kamuya girmeseydim büyük ihitmal piyasada mühendis olarak çalışmazdım uzun süre, eğer olay para kazanmaksa şu fani dünyada çok daha değişik çalışma koşullarında çalışıp parayıda kazanabilecek başka işler denerdim. Yoksa haftada 6 gün sabah akşam birileri için çalışmak mantıklı değil.
Ben örnekle bir durumu açıklayım,
"Kurumsal bir firmada çalışan Erdem Bey, işinden şikayet etmektedir. Sebebi sorulduğundan amirinden şikayetçidir. Amiri ona bazen cuma akşamları mesai sonu yaklaşırken yeni işler vermekte oda mecburen
bazı cumartesi günleri 2-3 saat mesaiye gelmek zorunda kaldığından çok şikayetçiydi!!!!
Bir küçük aile firmasında çalışan Cüneyt Bey ise, işinden asla şikayetçi değildir. Haftanın 6 günü saat 19 a kadar çalışmasına rağmen, maaşı düzgün ödenmemesine rağmen, sigortası asgari ücretten yatmasına rağmen, şükür deyip çalışmaktadır.
İkiside aynı bölümden mezun sınıf arkadaşıdır. Erdem Beyin maaşıda Cüneyt Beyden çok daha fazladır.Dışardan bakıldığında Cüneyt Bey halinden memnun, Erdem Bey ise mutsuzdur."
Verdiğim bu örnek kamu personelinin şikayeti için geçerlidir. Devlette kimseyi zorla çalıştırmıyor. Şartlardan memnun olmayan için istifa mekanizması her daim açıktır. Yo yemez agalar, devlete giripte özeldeki işini özleyen adam ne duydum ne gördüm.
Başka biride devlette çalışan mühendisler için diyor ki, devlet baba olmasa 3 bini zor bulurdun bu bilgiyle asgari ücretle çalışırdın
. Peki ya diğer meslekler için durum ne, yeni mezun öğretmen, yeni mezun doktor, vs. adam ne biliyor. Herkes o zaman asgari ücretle işe başlasın bu mantıkla. Üniversiteyi kazanmanın, mezun olmanın hiç bir anlamı yok tabii.
Devlet Baba olmasaydı, şu an zengin mütehhitlerde olmayacaktı, cahil cühela adamlar saygın iş adamı diyede piyasaya çıkamayacaktı, bunlarıda düşünün.