smm2017
Üye
Yeri geldiğinde de risk almazsan risk alanların köpeği olursun derler ) lafım meclisden dışarıPara kaybedebilirsin mesela baskada birsey kaybetmezsin.
Yeri geldiğinde de risk almazsan risk alanların köpeği olursun derler ) lafım meclisden dışarıPara kaybedebilirsin mesela baskada birsey kaybetmezsin.
Bende zaten paradan baska birsey kaybetmezsin dedim. Sahsen ben 2 kere adim attim ve sadece para kaybettim ama deneyim olarak geri donduYeri geldiğinde de risk almazsan risk alanların köpeği olursun derler ) lafım meclisden dışarı
Şuan ofisimdeyim açtım hatta il projemi aldım tamamladım odadan smm belgelerım bt belgelerım hallolunca onaylatıcam. Bismillah dedim ve yola cıktım. Tek eksiğim tecrübe. Geçen bi trafo projesi geldı aldım fakat nerden baslıcamı bılemıyorm hazı hesaplayan programlarım mevcut değil 100 kVA trafonun hesaplamalarını elle yapıyorum sonuç mutluyum param gitsede.
sizin gibi tecrübesiz ama büro açıp mühendislik hizmeti vermeye niyetli arkadaşlar için yakında yeni kanun yürürlüğe girecek sadece sınavla ve eğitimle bu işler yapılabilinecek.
Sınav konusunu nasıl belirleyecekler ki ? Sonuç çok uzun bir ortam ben sadece proje de çizebilirim başka işlerde yapabilirim. Ayrıca sınav mantıklı bencede
iç tesisat,enerji iletimi,enerji iletimi,enerji dağıtımı,enerji üretimi diye bir sürü ayrı başlıkta bildiğim kadarıyla
Yani yeni mezun bebe bir mühendis ya da işten anlayamayıp ticari bağlantıları sayesinde firma kuran ve iş yaptığını sanan mühendiscikler gidipte örneğin 300.000m² üst yapı+og sistemleri+şalt sahası indirici merkez+trijen... projelerine imza atamayacak...
Hangi alandaki sınavda başarılı olduysa sadece o alanda imza yetkisi olacak.
iç tesisat,enerji iletimi,enerji iletimi,enerji dağıtımı,enerji üretimi diye bir sürü ayrı başlıkta bildiğim kadarıyla
Yani yeni mezun bebe bir mühendis ya da işten anlayamayıp ticari bağlantıları sayesinde firma kuran ve iş yaptığını sanan mühendiscikler gidipte örneğin 300.000m² üst yapı+og sistemleri+şalt sahası indirici merkez+trijen... projelerine imza atamayacak...
Hangi alandaki sınavda başarılı olduysa sadece o alanda imza yetkisi olacak.