elektrik panolarında fan ile soğutma

erus3883

Üye
Katılım
23 Eyl 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar merhaba.

bir pano firmasında çalışıyorum ve şöyle bir problemle karşı karşıyayım. harici ortamda kullanılan panolarımız için sıcaklık dengesini sağlayacak fanlara ihtiyacımız var. Pano içerisinde ki sıcaklık 60 derece ve biz 40 derece de sabitlemeyi düşünüyoruz. Ve piyasada satılan fanların özelliği ise saatte ne kadar hava sirküle edebilir olması.
ve değerlerinde buna göre çıktığı bir hesap bulmalıyım. nette araştırdım ama tam anlamı ile aradığım hesabı bulamadım. yardımlarınız için şimdiden teşekürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bence o hesap olur ama karmaşik hava sırkulasyonu heabını altust eder en mantıklısı isi sensöru koyman örnek pano sicaklığı 50 dereceye geldımı fanı açacak 50 dereceden aşağdaysa sicaklık kapatacak bu sensörler pahalı bişey değıl ama 50 derecelık varmı bılmıyorum ben 70 derecelık almıştım geçen yıl fiyatı 1.5 tl
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,477
Mesajlar
927,292
Kullanıcılar
452,048
Son üye
oğuzhanyldrm

Yeni konular

Geri
Üst