Gsm şirket abonelik değişimi hk.

değerli arkadaşlar, GSM şirketleri bizleri itina ile öpüyorlar. dur diyen bir mekanizma da yok. her sene üzerlerine konan paketler, mecburiyetler, verilmeyen hizmetler. artık yoruldum. yeni bir şirket var NETGSM. hizmet kalitesi biraz düşük olsa da, fiyatlara bakıyorum, aralarında dağlar kadar fark var.
faturama bakıyorum toplam aldıkları paket ücretlerin tamamı var ama benim ne kadar kullandığım bilgisi yok. kendimi keriz gibi hissediyorum. 2-3 ay sonra paketim bitiyor ve netgsme geçmeyi düşünüyorum. sizin fikirleriniz nelerdir?
İlk faturam geldi. Yuvarlama yaparken kuruşları sonraki aya devretmiyorlar.
Faturalarıda detaylı değil.
Diğer şirketlerde yuvarlama yaparken kuruşlar borç alacak olarak görünüyor.
Kuruş hesabı yapma demeyin her kullanıcıdan bu kadar kırparlarsa büyük paralara ulaşıyor.

Son düzenleme:
İlk faturam geldi. Yuvarlama yaparken kuruşları sonraki aya devretmiyorlar.
Faturalarıda detaylı değil.
Diğer şirketlerde yuvarlama yaparken kuruşlar borç alacak olarak görünüyor.
Kuruş hesabı yapma demeyin her kullanıcıdan bu kadar kırparlarsa büyük paralara ulaşıyor.

Bu devirde her durumu düşünmek gerek .

İptalde zorluk çıkıyor mu ? ( Kalan borç 1 kuruş yüzünden vs gibi )

Örneğin bankada 1 kuruş yüzünden hesap kapatmıyorlar .

D.gaz faturası var . Hep borç görünüyor .
Tam hatırlamıyor attım 43 kuruş gibi borç gösterilmiş ne internet üzerinden ne de firmanın kendi ödeme yerinden tahsil edilemiyor .
Muhasebe tarafından da işlem yapılamıyor .

Yıllar öncesinden anımı anlatayım .
İsteğe bağlı siğortalığım vardı .
Bazı aylar siğortama işlenmemiş .
Banka ne derse o ayın bedeli yatırıyordum .
Yılda iki kez asgari ücret değişiminden banka bazı aylarda fark ( asgari ücret yükseltme ) yapılmadan ödeme almış borç oluşmuş .
Borç gecikmese ile 1 TL tutmayan borç yuvarlama yapıldı 1 TL için ödeme kuyruğuna girdim .
Levent kırca skeçleri gibi ödeme bana geldi 1 TL ödeme yaptım ve gülüşmeler .

Kolay gelsin Sağlıkla ....

Bu devirde her durumu düşünmek gerek .

İptalde zorluk çıkıyor mu ? ( Kalan borç 1 kuruş yüzünden vs gibi )

Örneğin bankada 1 kuruş yüzünden hesap kapatmıyorlar .

D.gaz faturası var . Hep borç görünüyor .
Tam hatırlamıyor attım 43 kuruş gibi borç gösterilmiş ne internet üzerinden ne de firmanın kendi ödeme yerinden tahsil edilemiyor .
Muhasebe tarafından da işlem yapılamıyor .

Yıllar öncesinden anımı anlatayım .
İsteğe bağlı siğortalığım vardı .
Bazı aylar siğortama işlenmemiş .
Banka ne derse o ayın bedeli yatırıyordum .
Yılda iki kez asgari ücret değişiminden banka bazı aylarda fark ( asgari ücret yükseltme ) yapılmadan ödeme almış borç oluşmuş .
Borç gecikmese ile 1 TL tutmayan borç yuvarlama yapıldı 1 TL için ödeme kuyruğuna girdim .
Levent kırca skeçleri gibi ödeme bana geldi 1 TL ödeme yaptım ve gülüşmeler .

Kolay gelsin Sağlıkla ....
o çok değerli ssk, benim yıllarca ödediğim isteğe bağlıyı görmüyormuş. kızımın annesi avukat, o bile işi çözemedi ve ispat edin sisteme girelim demişler. akılsız ben o dekontların hiç birini atmamıştım. çıkardım hepsinin fotokopilerini çektim ve siyah kalemle okunacak şekilde düzelterek yolladım. böylece üç buçuk yılım çöpe gitmedi. ya dekontları atmış olsaydım? ssk nın kasasına giren o para ne olacaktı?

o çok değerli ssk, benim yıllarca ödediğim isteğe bağlıyı görmüyormuş. kızımın annesi avukat, o bile işi çözemedi ve ispat edin sisteme girelim demişler. akılsız ben o dekontların hiç birini atmamıştım. çıkardım hepsinin fotokopilerini çektim ve siyah kalemle okunacak şekilde düzelterek yolladım. böylece üç buçuk yılım çöpe gitmedi. ya dekontları atmış olsaydım? ssk nın kasasına giren o para ne olacaktı?

Kısmen benim de aynısı sayılır .
Ssk ana merkezine gidiyorum emekli olma hakkın doğduğunda gel diyorlar .
Bende Ankara'ya yazı yazdım .
Ödeme dekontu kayıp olacak , yıpranacak , fare yiyecek , zaten yazı soluyor diye abartı yazı yazdım .
Yazıda bağlı olduğum merkeze gidin diyor , zaten gittim işlemi yapmıyor .( Başından sağmak )
Tekrar gittim yazıyı göstermeden yine aynı cevabı aldım .
Tekrar sordum işlemi yapmıyormusunuz dedim ve Ankaradan gelen yazıyı gösterdim .
Sonrası pabuç pahalı geldi galiba .
Orj ödeme dekontlarını istedi .
Bazılarının yazısı silinmiş ( ters fotokopi siyah dekont beyaz yazı ( ödeme yazısı ) şeklinde verdim .
Bir durum olursa diye fotokopilerini çekmiştim . ( Ne kadar işe yarardı ? )

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Son düzenleme:
Orj ödeme dekontlarını istedi .
Devletin kurumlarına ödenen para durur. Kaybolmaz
Yanlış yazılan isim, numara, plaka yerini bulamazsa o para durur.
Parayı yatıran ispat eden kadar...
Yatırılan para , ödeyen tarafından ispat edilince yıllar sonrada olsa da borç, hesabından düşülür.

Yıllar önce trafik cezası makbuzu gelmişti, gününde ödemişim.
( Dekontları mutlaka saklarım. )
Yıllar geçti,10 yıl zaman aşımı süresi de geçti.
11.5 yıl sonra borcun var diye nakil vasıtaları vergi dairesinden tebligat geldi.
Nasıl olur, benim borcum yok.
Neyse dosyaları açarım, yıllar yıllar öncesine ait evrakları taradım , ödeme dekontunu buldum.
NVVD gittim. İlgili bölümdeki memura asıl evrakı verdim.
Yıllar önce cezayı ödediğim banka memurunun plakayı yanlış yazdığı, ileride başımız ağrımasın diye uyardığım da, "plaka no yanlış olsa da, isimden doğru plaka bulunup düzeltiliyor" , merak etmeyin demişti.
Malesef öyle olmadı.
11.5 yıl sonra tekrar eden, asıl borcu da defalarca katlayan ceza geldi yine bizi buldu.

NVVD de ki Memur evrakın aslını aldı. Hesaba işledi.
Sorun çözüldü.
Yukarıdaki mesajları okuyunca benzer bir anım aklıma geldi. Paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Netgsm ye dün itibari ile geçtim. Amacım sadece aracımın 4,5G destekli multimedyasında internet kullanmak. Şu an internet konusunda sıkıntı yok. Tek problem sms. Normal sms geliyor hatta, ama android uygulaması için şifre alma ve doğrulama sms i gelmiyor. Bakalım zamanla gelişmeleri aktarırım.

Ayrıca verinin diğer operatörlere göre daha hızlı tükendiği ile alakalı olarak, normal kullanımlarımda (Günde maximum 15 dakika işe gider gelirken ve bazen hafta sonları 30 dakika diyelim web radyo, spotify) bir fatura döneminde 1 gb internet yetiyordu bana Bimcell hattında iken. Bakalım şimdi nasıl olacak göreceğiz.

Son düzenleme:

Turkcell'in milletvekili paketi tepki topladı​

Paket yenileyen müşterilerine yaptığı fahiş zamlarla gündemden düşmeyen GSM operatörleri bu sefer de milletvekillerine sunduğu ayrıcalıklı paketle tepki çekti. Turkcell'in 'normal müşterilerine' 900-1000 liraya sunduğu 50 GB internet içeren mobil paketini milletvekillerine aylık 286 liraya verdiği ortaya çıktı.​

https://m.haberturk.com/turkcell-in-milletvekili-paketi-tepki-topladi-3729462-teknoloji

Aklıma tam da ayının bile mecliste adamı var! fıkrası geldi;

Forum istatistikleri

Konular
129,820
Kullanıcılar
452,637
Son üye
Yusufmuzac

Yeni konular

Geri