Elektrik sarfiyat hesaplama hk yardım

0_mega

Üye
Katılım
8 Ocak 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
48
Arkadaşlar merhaba çalıştığım yerde fikir ler üzerine ödüle dayalı bir yarışma yapılıyor bende çalıştığım yerde bulunan yıllardır çalışan ama pekte bir işe yaramayan bir elektrik motorunu bazı önermelerle kaldırtmak hatta beğenilirse ödül kazanmak istiyorum..
soruma gelince motor 55 KW 24 saat durmadan haftada 6 gün yılda kabaca 320 gün çalışıyorbenim öğrenmek istediğim (Çeneli kırıcı) 55 kw lık bu motor 24 saatte ne kadar elektrik tüketir günde kaç TL(elektrik sanıyorum 30 kuruş)bunu yılla çarparsak ne kadarlık bir elektrik tüketir şimdi günlük tüketilen kw miktarı artı yıllık tüketim miktarı +maliyet yardımcı olacak arkadaşım varsa çok önemli verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bende fikrimi sunucam yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkürler.elektrikçi değilim :(

24 saat x tüketilen elektrik kw =kaç para
320 gün x =kaç para
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kardeş vergiler hariç 320 günde 126.720 tl elektrik sarfiyatı yapıyo bu motor kolay gelsin 1 gündede 396 tl ye falan geliyo senin dediğin birim fiyattan yani elektrik 30 kuruş ise
 
Sn atistkumralın hesabı düz mantıkla doğrudur. Ancak, kırıcı makinesi değişken yüklüdür, ayrıca 55kw etiket gücü yani mil gücüdür motor verim değerine göre şebekeden çekeceği enerji farklı olacaktır. Üç günlük bir deneme ile (günlük endeks alarak) günlük tüketimi gerçeğe en yakın düzeyde yaklaşık olarak belirleyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,839
Mesajlar
920,900
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst