Elektrik Sayaç sorunu

Siz en güzeli şöyle yapın.Bir elektrikçi bulun saatin çıkış kablolarını saatten ayırtın.Elektrikçi mührü koparsın kabloları ayırsın.Saate bir tek giriş kabloları(1-3) kalsın.Böylece sigortayı ve kaçak varsa kaçağı tespit edin.Hala dönerse sayaç kesin arızalıdır gerilim altında dönüyordur.Dilekçe ile tedaşa başvurup değiştirin.
Nihayet net bir açıklama oldu
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Nihayet net bir açıklama oldu
Arkadasım, meslekde yarım yüzyılı gecdım, faal olmasada, forum dan meslek ılgim devam edıyor.
Hala kaçak akım rölesı konusunda ne, net bir çözüm önereni gördum nede bende önerebilirim. ha keza sıgorta atmalarıda buna dahıl. Nokta vurusu tesbit çözüm ancak şans talıh olur. Sonucda can mal güvenliği var. Yazılı verılecek önerı yerıne, iyi bir uzman arkadasın yerınde yapacagı tesbıt ve onarım sızın ve aılenızın yararınıza olacaktır.
Öyle bır yazıyorsunkıi ohh bır cevaplıyan çıkdı gibi. Önerıde bulunurken, öncelıkle can güvenliğine dıkkat eder, fazla detay vermemeye çalışırız.
Bırde şu var, burdakı yorumlar ücretsız, bilgi paylaşımı, sızın çağıracagınız eleman ücretli. Sizin bakış açınız bu.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,315
Mesajlar
925,239
Kullanıcılar
451,764
Son üye
masiv

Yeni konular

Geri
Üst