fgencal
Profesyonel Üye
Onunla da onsuzda hesabını yapamadım mesela eylülün ptf ağırlıklı ortalamasını ve aritmetik ortalamasını alıyorum. Yekdem bedelinide epiaştan bakıyorum toplayıp kbk(1,0938) ile çarpıyorum virgülü virgülüne dikkat diyorum ama tam sonuca ulaşamıyorum. Tedarikçimizle sözleşmeye baktım komisyon oranını ekliyorum çıkmıyor zaten hesapta komisyonu eklemeden birim fiyat faturadakinden yüksek çıkıyor komisyonu çıkarıyorum yine çıkmıyor. Sebebi kbk oranı farklı olabilir mi ki sözleşmede bir bilgi göremedim onunla ilgili veya çift terimli diye bi tık daha mı artıyor ağustos temmuz haziran hepsine baktım bi türlü tam hesaplayamadım. Yardımcı olur musunuz? baktığım değerleri buradan bakıyorum https://seffaflik.epias.com.tr/transparency/uretim/yekdem/birim-maliyeti.xhtml
Fatura döneminizde yekdem bedeli kesin olmadığı için EPDK nın açıkladığı öngörülen yekdem bedeline göre hesaplama yapmışlardır. Kesinleşen bedellere göre bir sonraki ay mahsuplaşma yapmışlardır bu yüzden sizin hesap tutmuyordur. Demiştim ya fatura hesaplayabilmek için işi gücü bırakıp bu işle uğraşmak gerek. Hele birde kamuda falansanız işin içine fiyat farkı ödemeleri girer ki saçı başı yolarsınız.
Peş peşe iki ayın faturasını paylaşabilirseniz ne yaptıklarını çözmenizde yardımcı olmaya çalışırım.
Bu arada ekleyeyim KBK oranınıda EPDK belirliyor.Peş peşe iki ayın faturasını paylaşabilirseniz ne yaptıklarını çözmenizde yardımcı olmaya çalışırım.
Son düzenleme: