Ustam amaç tasarruf kuruş kuruş biriktirmek sen de kızdın sopayı aldın kaldırdın hemenElektrik iç tesisleri yönetmeliğinde herşey açık ve net bir şekilde izah edilmiştir;
Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, Fırın güçleri yüksek olduğu için özel linyedir. Özel linyede Faz-nötr-toprak iletkeni sadece 1 cihaz için çekilir ve bağımsızdır bu linyeden başka yük beslenmez.
Bunun dışında diğer prizler için bir priz linyesine 7 priz sortisi bağlanabilir, bir aydınlatma linyesine 9 ayd sortisi bağlanabilir.
Kurallar bellidir bunun dışında çözüm yolları aramayın arkadaşım. Nötr'leri filanca buatta birleştirsem sigorta kutusundan buraya fazla kablo çeksem, kesiti arttırıp filanca buattan dağıtsam yengeme bıyık taksam amcam yada dayım olur mu bunlar çözüm değildir kendinizi kandırmaktan da öteye gitmez.
neyse hocam herkez bildiği işi yapsın diyorum saygılar.
arkadaşım burda iç yönetmeliğe veya senin ve diğerlerinin anlattığı konulara ben itiraz etmiyorum.benim anlatmak istediğim ne olursa olsun uygun kesit ve uygun sigorta kullanırsan ne yangın çıkar ne kablo yanar. yaşlı amcamın dediği gibi istersen 1linye ye 7 sorti bağla istersen hiç bağlama ama uygun kesit ve uygun sigorta olması gerekli.paranoya yapıp yok yangın çıkar yok bilmem ne olur sen uygun kesit ve uygun sigorta kullanmaz isen senin o tek linyeye bağladım bu sağlam oldu dediğin fırın ile uğraşır durursun benim anlattmaya çalıştığım bu.yani kablo yanması veya yangın yada sürekli sigorta atması gibi konular uygun seçilmeyen kesit ve sigortadan ötürüdür.