elektrik tesisatı çekicem yardım

Ben sana her hangi bisey ispatlamaya calismiyorum yankis anlama beni saygisizlik olmasin hocam

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ustam ben fabrika ortamını bilmem. 600 A çeken bir cihaz varsa ona göre kablo ve sigorta tayin edilir. İçindeki rezistansı, motoru zaten içindedir. Senin örneğin 32 A çeken bir şofbene hem rezistansa hem swice hem de anahtara ayrı ayrı hat çekelim örneğine benziyor. Çok komik değil mi?

Elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde herşey açık ve net bir şekilde izah edilmiştir;

Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, Fırın güçleri yüksek olduğu için özel linyedir. Özel linyede Faz-nötr-toprak iletkeni sadece 1 cihaz için çekilir ve bağımsızdır bu linyeden başka yük beslenmez.
Bunun dışında diğer prizler için bir priz linyesine 7 priz sortisi bağlanabilir, bir aydınlatma linyesine 9 ayd sortisi bağlanabilir.

Kurallar bellidir bunun dışında çözüm yolları aramayın arkadaşım. Nötr'leri filanca buatta birleştirsem sigorta kutusundan buraya fazla kablo çeksem, kesiti arttırıp filanca buattan dağıtsam yengeme bıyık taksam amcam yada dayım olur mu bunlar çözüm değildir kendinizi kandırmaktan da öteye gitmez.

Ustam amaç tasarruf kuruş kuruş biriktirmek sen de kızdın sopayı aldın kaldırdın hemen

Tasarruf ettim diye sevinirken bir gün popon tutuşu verir

+komşu komşu oğlun geldi mi?
-geldi geldi
+ne getirdi?
-inci boncuk
+kime kime?
-sana bana
+başka kime?
-kara kediye
+kara kedi nerde?
-ağaca çıktı
+ağaç nerde?
-balta kesti
+balta nerde?
-suya düştü
+su nerde?
-inek içti
+inek nerde?
-dağa kaçtı
+dağ nerde?
-yandı bitti kül oldu...

neyse hocam herkez bildiği işi yapsın diyorum saygılar.

arkadaşım burda iç yönetmeliğe veya senin ve diğerlerinin anlattığı konulara ben itiraz etmiyorum.benim anlatmak istediğim ne olursa olsun uygun kesit ve uygun sigorta kullanırsan ne yangın çıkar ne kablo yanar. yaşlı amcamın dediği gibi istersen 1linye ye 7 sorti bağla istersen hiç bağlama ama uygun kesit ve uygun sigorta olması gerekli.paranoya yapıp yok yangın çıkar yok bilmem ne olur sen uygun kesit ve uygun sigorta kullanmaz isen senin o tek linyeye bağladım bu sağlam oldu dediğin fırın ile uğraşır durursun benim anlattmaya çalıştığım bu.yani kablo yanması veya yangın yada sürekli sigorta atması gibi konular uygun seçilmeyen kesit ve sigortadan ötürüdür.

Diğer prizler için bir sorun yok. 1 linyeye 7 priz hattı bağlarsın. Ama kendisine ait linyesi ve sigortası olması gereken cihazlar var. Bunları da gidip tek linyeden beslerseniz sıkıntı başlar. Ayrıca fırın için kesitimiz linye ve sorti 2,5 mm2 kablo. Faz, nötr ve toprak için kesit aynı. Söylediğimi yine tekrarlıyorum mutfakta tek linye olmaz ve de olamaz.

bu bahsettiğimiz sorun yani yanma veya yangın ne ise her priz için aynıdır hoca.3*2,5mm 1 linyeye 7 priz bağlarsın bende gelirim ona 7 tane 3000w ufo bağlarım ve sonuç ne olur))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…