Arkadaşlar yönetmelik çamaşır makinesi, bulaşık, makinesi ve Fırın diye neden ayırmış ? 2000w ve üzerinde alıcılar olduğu için özel linye olmaları gerektiği belirtilmiş.
Kuranda zina haramdır dediği zaman sarışın kadınla, zenci kadınla, beyaz tenli kadınla diye ırklara ayırmış mı yada Ayşe ile fatma ile diye isim vermiş mi ? Vermemiş işte buda böyle 2000w ve üstü özel linyedir bitti, normal linyeye bağlayamazsın.
Mutfakta tek priz var ama 7 tane alıcı var. Çamaşır makinası, bulaşık makinası, elektrikli fırın, buzdolabı, elektrikli tost makinası, mikser, radyo v.s.. Ne yapılır, banyodaki ani su ısıtıcısı neredeyse bunlar kadar güçlüdür 7 kvat olanları var. Bunların hepsini tek bir pirizden dağıtsanız hepsi tek tek sorun çıkarmadan çalışır cihazlarda sorun olmaz ise yıllarca kullanabilirsiniz. Kurallar ise en iyi şartlar için değil en kötü şartlar için koyulur. İç tesisat yönetmeliğinde bu belirtildiği için bunu yapamazsınız. Ben yaptım oldu sorunda çıkmıyor diyebilirsiniz. Bir sorun çıktığında kendi malınızın zaiyatı ile sonuçlanırsa önemli değil ama başkasının mal veya can kaybına sebep olduğunuzda bedelini ödersiniz, cezasını çekersiniz. Kırmızı ışıkta geçersiniz trafik boştur, kameralar yoktur sorun çıkmaz ama kırmızıda geçerken kazaya neden olursanız başınıza geleceklere katlanırsınız. Yanlızken kuralları siz koyarsınız ama toplumda iseniz kurallara uyarsınız. Tercih sizin.
yorumlar için teşekkürler mutfaktakı 4 prize sigorta kutusundan ayrı ayrı tesisat çektim 16 amperlik sigorta koydum doğru olanı bu olduğuna karar verdim.
bende konuya dahil olayım linye çekmesi sorun değilde 4 priz var diyelim mutfakta 4x3= 12 eder 12 tane 2.5mm kabloyu hangi borudan geçireceğiz ben o kadar tesisat inceledim hiç öyle yönetmeliğe uygun tesisat görmedim hatta kendi evimin tesisatını kendim yaptım
borular hariç benimde mutfakta dört piriz var haliyle 12 kablo geçmedi bende kesitleri 4mm kullandım iki linye çektim iki pirize bir linye oldu
bende konuya dahil olayım linye çekmesi sorun değilde 4 priz var diyelim mutfakta 4x3= 12 eder 12 tane 2.5mm kabloyu hangi borudan geçireceğiz ben o kadar tesisat inceledim hiç öyle yönetmeliğe uygun tesisat görmedim hatta kendi evimin tesisatını kendim yaptım
borular hariç benimde mutfakta dört piriz var haliyle 12 kablo geçmedi bende kesitleri 4mm kullandım iki linye çektim iki pirize bir linye oldu
Yapmayın Allah aşkına hiç görmedim de nedemek ! Özel linyelere sigorta kutusundan ayrı boru gider içinden de prize kadar 3 adet nya kablo gider. Böyle şeyler yazmayın bilgisi olmayan üyelerin de kafasını karıştırmayın.
Buyrun İzmit'e gelin 2000 yılında yaptığımız Arslanbey toplu konutundan bir daireyi birlikte gezelim. (14 sene önce yaptığım iş)
Tesisat çok eskiyse sıva üstü plastik kablo kanalıyla sorunu çözebilirsiniz.
Yapmayın Allah aşkına hiç görmedim de nedemek ! Özel linyelere sigorta kutusundan ayrı boru gider içinden de prize kadar 3 adet nya kablo gider. Böyle şeyler yazmayın bilgisi olmayan üyelerin de kafasını karıştırmayın.
Buyrun İzmit'e gelin 2000 yılında yaptığımız Arslanbey toplu konutundan bir daireyi birlikte gezelim. (14 sene önce yaptığım iş)
Tesisat çok eskiyse sıva üstü plastik kablo kanalıyla sorunu çözebilirsiniz.
ustam yanlış anlamayın illaki vardır yönetmeliğe uygun ama bana denk gelmemiştir bazende inşaatları inceliyorum dediğiniz gibi borular çok çekilmiş olanda oluyor tesisatı kontrol etme imkanım olmuyor adamlara diyememki inşaat bittiğinde beni çağırın
benim eve gelince çok eski değil 7 senelik bina daire boştu ben aldım 7 ay oldu buzdolabının linyesi ayrı fırın ile çamaşır makinasınkini
aynı yaptım biri çalışırken diğerini çalıştırmıyoruz kombi ile kettle filan tıktığımız linye bir birde mutfağa giden boru ezilmişti başka boru çektim kirişe denk geldiği için 14 lük boru kullandım sıva zor kapattı kirişi kırmakda yasak biliyorsunuz kanal döşesemde kirişten geçiremem böyle iyi olmadı ama kesitleri 4mm kullandım sıkıntı olmaz diye düşünüyorum birde not düşeyim binaya taşındığımda tesisatı yaptım topraklama barasında benden başka dairenin ki bağlı değil toprak hatları bile yok dedim bina sakinlerine kablolarınızın parasını verin yapayım ücretsiz diye kimse oralıklı olmadı
bir kaç daire şofben kullanıyor 7kw liklerden nasıl iş anlanmadım
Aslında hiç görmedim demekle haksız da değilsiniz işin tekniğine uygun olmayan o kadar çok imalat var ki. Sadece eski tesisatlarda değil yeni yapılanlarda bile kurallara riayet edilmiyor. Geçen bir konu altına yazmıştım, 2-3 sene önceki mevzu makine müh arkadaşım ev yaptırıyordu tesisata bakmamı rica etti bir gittimki durum facia, içler acısı dairede 1 tane buat yok sigorta kutusundan borular aşağıya inmiş şap altına prizlere ama prizden prize geçiş, özel linye falan yok. Şok oldum abi dedim bu binanın elektrik yapı denetim kontrol mühendisine acilen ulaş duruma müdahale etsin. Adam gelmiş incelemiş oda ilk defa görüyormuş durumu özür dilemiş. Sonuç: Sadece arkadaşın evinde özel linyeler yapılmış, prizden prize geçişte sayılar azaltılmış. Yapılan bu ayrıca diğer dairelere baktım durum aynı eskisi gibi. Yazıklar olsun dedim! başka ne denilebilir ki ?
Allah kısmet ederse eğer ölmezsem 1,5 sene sonra borcum bitiyor ev yaptırıcam. Elektrik ve su tesisatını kendi ellerimle yapıcam inşallah.
Mutfağa en az 5 linye gönderecem.
Allah kısmet ederse eğer ölmezsem 1,5 sene sonra borcum bitiyor ev yaptırıcam. Elektrik ve su tesisatını kendi ellerimle yapıcam inşallah.
Mutfağa en az 5 linye gönderecem.