Elektrik Tesisat Dükkanı Açmak için Yardımcı Olmanızı İstiyorum.

Ugur3435

Üye
Merhaba öncelikle herkeze iyi geceler. Ben bu siteyi tamamen şans eseri buldum.Neyse konuyu fazla uzatmadan direk olaya geliyorum. Ben 20 yaşındayım ve 1.5 ay sonra askere gidicem. Şuanda bi turizm şirketinde muavinlik yapıyorum ve hayatın bu şekilde gitmeyeceğini çok iyi anlamış oldum. Askerden geldikten sonra daha düzenli,oturaklı ve devamı olan bir iş istiyorum. 1 sene kadar bi elektrikçi abinin yanında çalıştım. Aslında iş ilgimi çekiyordu ama para konusunda sıkıntıda olduğum için otobüsü tercih ettim. Askerden geldikten sonra kendime bi elektrik tesisat dükkanı açmak istiyorum. Bir yerden duymuştum 6 ayda ustalık belgesi veriyolarmış. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Ustalık belgesi alıp bi dükkan açmak istiyorum. Çevrem var iş yaparım ancak işi yarım yamalak yapmak değilde tam anlamıyla yapmak istiyorum bunun içinde daha bilgiye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum bu bilgiyide ustalık belgesini alırken sahip olabilceğimi düşünüyorum. Yani kısacası ustalık belgesi alıp bi elektrik tesisat dükkanı açmak istiyorum. Sizce hangi yolu izlemeliyim. Cevaplarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Eğitim durumunu bilmiyorum bu yönde tavsiyelerim olabilir.
Eğer uygunsan(araştırman lazım)Açık Endüstri meslek liisesine kayıt olup eğitimini ve iş hayatını birlikte götürebilirsin
Okulların ve bölgendeki halk eğitim merkezlerinn açtığı ücretsi kurslara katılıp belge ve bilgi alabilirsin
ustalık belgesi direk verilmez ya teknik okul mezunu olacaksın yada belli bir süre konuyla ilgili işyerlerinde çalışacaksın.
6 aylık bir tecrübeyle iş yeri açılıp başarılı olman bence zor
uğraştığın iş hem senin hemde müşterilerin için tehlikeli olabilir.

Merhabalar ben bir elektrikçi dükkanı açmak istiyorum.Bunun için KOSGEB den yardım almak istiyorum fakat bu yardımı almak için KOSGEB iş planı ister bunu nasıl hazırlayabilirim?

Merhaba öncelikle herkeze iyi geceler. Ben bu siteyi tamamen şans eseri buldum.Neyse konuyu fazla uzatmadan direk olaya geliyorum. Ben 20 yaşındayım ve 1.5 ay sonra askere gidicem. Şuanda bi turizm şirketinde muavinlik yapıyorum ve hayatın bu şekilde gitmeyeceğini çok iyi anlamış oldum. Askerden geldikten sonra daha düzenli,oturaklı ve devamı olan bir iş istiyorum. 1 sene kadar bi elektrikçi abinin yanında çalıştım. Aslında iş ilgimi çekiyordu ama para konusunda sıkıntıda olduğum için otobüsü tercih ettim. Askerden geldikten sonra kendime bi elektrik tesisat dükkanı açmak istiyorum. Bir yerden duymuştum 6 ayda ustalık belgesi veriyolarmış. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Ustalık belgesi alıp bi dükkan açmak istiyorum. Çevrem var iş yaparım ancak işi yarım yamalak yapmak değilde tam anlamıyla yapmak istiyorum bunun içinde daha bilgiye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum bu bilgiyide ustalık belgesini alırken sahip olabilceğimi düşünüyorum. Yani kısacası ustalık belgesi alıp bi elektrik tesisat dükkanı açmak istiyorum. Sizce hangi yolu izlemeliyim. Cevaplarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Ne yaptınız merak ettim

Oturduğum şehirde bir sürü küçük esnaf ( her türden ) binbir hayalle işyeri açıp çok da çalışamadan kısa sürede kapatmak zorunda kalıyor . Sebepler :
1 - Eskiden bir işi yapan , bir malı satan 5-10 rakibe sahipken şimdi interneti de hesaba katarsanız onbinlerce esnaf - yüzlerce tamirci rakibiniz var .
2- İşyeri kiraları yüksek . Muhasebesi , algısı , vergisi daha bunları ödeyip para kazanabilmek için bile deliler gibi iş yapıp para kazanıyor olmalısınız .
3- Herkes artık kıçı kırık tamirleri bile ustasına ve bilenine yaptırmak yerine internetten yazılı ve görsel bilgi edinerek kendi yapmanın derdine düştü . Bu bile piyasanın beline vuran bir durum .
Aklıma gelmeyen daha bir sürü neden vardır illaki . Ben artık malesef küçük esnaflığın öldüğünü düşünüyorum . Sizede tavsiye etmem.

Merhaba, askerden döndükten sonra, başka bir elektrikçi yanında yeterince çalışıp kendinizi biraz daha geliştirmeli siniz. Aynı zamanda çıraklık eğitim merkezi ne başlayıp sırası ile çıraklık, kalfalık ve ustalık belgesi alana kadar uğraşmak gerekir. Zaten ustalık belgesi olmadan böyle bir işyeri acamazsiniz. Kolaylıklar dilerim.

elektrik dükkanının tesisatınımı yapacan ? tesisatçıların dükkana neden ihtiyaçları var? hilti merdiven ispatula alçı kabı klavuz tava mava koymak için ...
ha malzeme satacam dersen o başka ona ticari zeka ve çevre lazım azda para .. leddi prizdi ampuldu avizedi vs vs . ozamanda belgeye ihtiyacın yok ... ikisini birden yapacam dersen bu seferde elemanlara ihtiyacın olacakki bu sektörde şu an en çok zorlandığımız konu . şu an kdv ve vergiden bile fazla eleman sıkıntısıyla uğraşıyoruz . iş bu mihmalde kardeş .. ama şöle ille tesisatçılık yapacam dersen bir nane olmaz ama ankarada tezgah şöle dönüyor . eğer malzeme ve işçiliği tedarikleyebiirsen müteahitlere daire karşılığı iş yapabilirsen 2 yılsonunda 2-3 dairen olur buda iyi para sonrası gelir . ama sıkıntı burada paranın geç dönmesi o para dönene kadar ayakta kalman lazım . bu başka bir handikap .
işte genel anlamda perspektif bu .. ustalık belgesi ile olacak nane değil bu işler .. felsefe bilgi beceriler lazım.. ama işin en önemli kısmı pazarlama . kendini pazarlayabiliyorsan her işi yaparsın . pazarlayamıyorsan heç bir işi yapamazsın . bizde ne belgeler var kendim bile inannıyorum sahtekarolduğumu düşünüyorum . ama varda ne oluyor boyumuzmu uzuyor . yok birilerinin minareyi çalmasını bekliyoruz kılıf var bizde de . minaretyi çalacak ne yürek ne beceri var .

Forum istatistikleri

Konular
130,753
Kullanıcılar
454,390
Son üye
ptbrave

Yeni konular

Geri