Araştırmak test etmek gerek her yönlü düşünmek gerek
Varsayımdir
kablo izalosyonu bozuldu diyelim
Bulasik sabunu , Arap sabunu veya gres yağı enerji iletimi yaparmi?
Kabloda sorun oldu yangın oluşumu
Bulasik sabunu , Arap sabunu gres yagi yanıcı özelliği
Kablo yuzeyine yayılma özelliği
Kablo boyu akiciligi
Vs gibi özellikler
Uçuk durumlar söyledim ama
Aklıselim, basiretli insanın hali başka oluyor.
Vakit buldukça ekleme yapacağım.
Alkalisiz Sabun haricindeki (daha önce ne gördüm ne kullandım, ne de özellikleriyle ilgili bilgili değilim) bütün sabunlar su içerdiği için iletkendir.
Kablolardaki izolasyonun koruma vs. gibi amaçları olduğu gibi kutuplar arasındaki yalıtımı da sağlamaktır. Yalıtımın istendiği bir sistemin ortamında, iletkenliği kuvvetlendirecek maddelerin olması neresinden tutsanız sakıncalıdır.
Sakıncaların bazıları şunlardır:
-Tesisat kablolarının çekilmesi aşamasında kabloların farkedilemeyecek yerlerinde çizikler ve hasarlar oluştuğunda, Faz-Toprak Notr-Toprak arası doğal kapasitif etkiler artacak, bu da istenmeyen KAKR açmalarına neden olabilecektir (olasılık). Elbette tesisatın uzunluğuna bağlı olarak bu etkilerin şiddeti değişecektir.
-Bunu daha önce de söyledim yine söyleyeyim, sabunun fazla kullanılmasından dolayı boru içerisinde rutubet kaynağı oluşacak, kablo daha hızlı oksitlenecektir. Ayrıca fazla kullanıldığında borudan buat, kasa, klemens, anahtar-priz vs içlerine sızmalar olup bileşenlere hasar verecektir (boruda biriken sabun çıkış noktalarından bir süre sonra damlamaya başlayacaktır). Yani sabunun az veya çok sürülmesine göre hasar değişebilecektir.
-Faz-Notr kısadevre ihtimali elbette olacaktır.
Örnekler çoğaltılabilir.