Kameralarda geceleri görüntüde dalgalanma parazitli görüntü

Bina içinde geceleri sorun yok.
Ayrıca gündüzleri hem bahçede hem de bina içinde görüntüde sorun yok. Sadece geceleri bahçedeki kameralarda ( 6 tane) oluyor.

yeni kamerada hikvision yeni alındı.

Kameralardan birini yer değiştirmeniz .
( Bina içindeki kameralarından biri ile sorun yok dediğiniz )
Sonuç değişecek mi ?
Kamera cip seti kalitesi ? ve kamera gereksimleri ?

https://learncctv.com/fix-horizontal-lines-on-security-cameras/

Güvenlik Kameralarındaki Yatay Çizgiler Nasıl Düzeltilir .

Ekli dosyayı görüntüle 111928

CCTV Ground Loop Isolator

To fix horizontal lines on security cameras, you can use a ground loop to remedy it in no time. All you have to do is connect the device on the pathway between the camera and the head end.

Apart from being affordable, it connects using BNC connectors and can quickly fix your horizontal lines problem.

Adam güzel anlatmış. Bizim sıkıntımız mesafeden dolayı voltaj düşüşü. Geceleri çekilen akım zaten artırıyor. Adamın görüntü şasesiyle güç kaynağının gnd sini birleştirmek aslında aklıma gelmişti. Bunu deneyeyim sağol arkaplan ustam ve diğer ustalarıma da teşekkür ederim.
Hocam pozlama ayarını DVR üzerinden aşağıdaki gibi yapabiliyor olmanız lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 111939
1/25 mi olacak? Deneyelim bunu da...

Benim için ideal ayar 1/25. Aslında geceleri 1/3 daha net görüntü veriyor ama bu sefer hareketli cisimlerin arkasında iz oluşuyor ve görüntü akıcı olmuyor. Sizin probleminizin pozlama ayarından olduğunu sanmıyorum ama yine de denemekte fayda var.​
Siz de gece ile gunduz arasinda goruntu farki nasil? Gece siyah beyaz goruntu net mi?
Aslinda reçberin koaksiyel kablosu yanina da guc kablosu icin 2x0.75 kaliteli kordon kablosu kullanmak lazim. Bence sorun kalmaz. Veya ıp kameraya gecmek lazim

Siz de gece ile gunduz arasinda goruntu farki nasil? Gece siyah beyaz goruntu net mi?
Aslinda reçberin koaksiyel kablosu yanina da guc kablosu icin 2x0.75 kaliteli kordon kablosu kullanmak lazim. Bence sorun kalmaz. Veya ıp kameraya gecmek lazim
Bendeki IP kamera hocam. Gündüz görüntü çok net, gece de yeterli ışık alan yerler yine çok net. Karanlık olan yerlerde de görüntü net ancak kameranın kızıl ötesi ışıkları aydınlattığı için siyah beyaz görünüyor.

Arkadaşlar bahçedeki kameralarda geceleri görüntüde yatay dalgalanma karıncalanma sorunu oluyor. Bina içinde geceleri sorun yok. Ayrıca gündüzleri hem bahçede hem de bina içinde görüntüde sorun yok. Sadece geceleri bahçedeki kameralarda ( 6 tane) oluyor. Geceleri bahçe aydınlatması için 3 adet led projektör devreye giriyor bunu devre dışı bıraktım yine sorun çözülmedi.
Sizden gelecek bazı sorulara cevap vereyim ki zaman kaybı olmasın.
1.) 12V trafo 2 adet biri 15A diğeri 30A mervesan kaliteli geniş kasalı adaptör yeni alındı.(Toplam 22 adet kameramız var.)
2.) BNC güç konnektörerinde sorun yok.
3.) Yeni kablo çekilmiş ve yeni kameralarda bile aynı sorun var. Kameralar tek tek denendi.
4.) Priz topraklaması önceden iptal ettik. Eğer iptal etmezsek gündüzleri de görüntü berbat.
5.) Güç kaynağının gnd sinden DVR kayıt cihazının şasesine bağlantı yaptım. Yatay dalgalanma gitti ama görüntüdeki karlanma karıncalanma ve kötü görüntü devam ediyor.
Aşağıda bahçedeki gece görüntüsünden bir foto attım. Bunun kablosu yeni kamerada hikvision yeni alındı.
Geceleri İnfrared ledler devreye girdiği için muhtemelen güç kaynağı yetersiz kalıyor ikinci bir güç kaynağı kullanıp sadece o altı kamerayı beslerseniz muhtemelen sorununuz düzelir.

Geceleri İnfrared ledler devreye girdiği için muhtemelen güç kaynağı yetersiz kalıyor ikinci bir güç kaynağı kullanıp sadece o altı kamerayı beslerseniz muhtemelen sorununuz düzelir.
2 tane zaten ustam. Biri 30 A digeri 15 A genis kasali guc kaynagimiz var. Tek basina 30 A bile yeter.
Arkadaslar en son 22 adet kamerayı sadece 30 A trafoyla besledim. Bu trafoyu da yukarida yazdigim gibi 12.45 V getirdim bazi kameralar gece modunda duzeldi. 15A trafoyu da max 14 V getirebildim onu da sadece duzelmeyen diger kameralara bagladim ama duzeldi mi yarin bakabilirim ancak.
Bu da olmazsa duzelmeyen kameralarin goruntu şase kablosuyla 12V hatttinin eksisini birlestiricem. Her yol denendikten sonra bilgi vericem.
60 metreye kadar varan kablo uzunluguyla bahceye baglanan kameralar var.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Geri