Yelek 87
Profesyonel Üye
Aynı gibi. Elektrik kuvvetli akım, elektrik Elektronik hem kuvvetli hem zayıf akım. Çünkü bizim derslerimizde yüksek gerilim tekniği, elektrik makinaları, elektrik dağıtım,elektrik iletim, elektrik iletim hatları ve elektrik koruma sistemleri derslerimiz var. Bunların üstüne mikroişlemci,lojik kontol(PLC),elektronik,devre tasarım,güç elektroniği derslerimizde var. Bu yüzden elektrik elektronik müh bir elektrikçinin yerini alabilir. Artık elektrik mühendisliğinin çok ayrıcalığı bu yüzden kalmadı
eh güzelim bende o dersleri aldım, sen bu dersleri alıyorsun hem elektrik hem elektronik mühendisi oluyorsun, ben alıyorum sadece elektrik mühendisi oluyorum )) hey yumurtaya can veren yarabbim... Allah akıl fikir versin. Walla yazılanlara bakıyorum gülmekten ölüyorum. Peki otomatik kontrol almayan düz elektrik mühendisi size göre yalnız eem lerin aldığı o dersleri aldığınız sürede elektrik mühendisi olan genç ne dersleri alıyordur kuvvetli akımla ilgili??????????????????? yoksa balık tutmaya mı gitmiştir. Demekki daha fazla kuvvetli akım yani elektrik dersi alıyordur. Yoksa elektrik mühendisleri ek ders alamıyor mu?? Bu arada elektrik mühendisliğinde güç elektroniği ana bilim dalı, otomatik kontrol ana bilim dalı var (yıldız) şimdi otomasyon mühendisliği diye ayrılmış kontrol ana bilim dalı. Zerenin zerresi elektrik mühendisliği ile alakanız yok.
Yaptığınız şey mezun sayısı fazla olduğu için sesiniz daha çok çıkıp partizanca körü körüne bölümünüzü savunuyoruz, oda elinizde kalıyor. Esasında çokça uzunda yazılır, kusura bakmayın gülmekten yazamıyorum, bu arada bağlı olduğunuz meslek odanızda bu işi bilmiyor siz biliyorsunuz