ar-kur-tek hocam teori ve pratik ayrı şeylerdir. yaptığım denemede,elektrikli bisiklet ile % 15 eğimli bir inişte motor devri kadar giderken,(yani 60km) elektriğini kestiğimde km teli koptu.(çok şanslıydım bana bir şey olmadı)
hocam şöyle bir şey.izmirli kardeşim, unuttuğun bir şey var, içten yanmalı motor verimi %30 civarıdır. 2,5 kw elektrikli motorla 60 km hıza çıkabilirsin, devir ve motorun amperi önemli, çünkü batarya grubu işi öldürüyor.ve araç ağırlığı üni.lerin yaptığı gibi bir prototip oluşturursan olu gibime geliyor...
ar-kur-tek hocam teori ve pratik ayrı şeylerdir. yaptığım denemede,elektrikli bisiklet ile % 15 eğimli bir inişte motor devri kadar giderken,(yani 60km) elektriğini kestiğimde km teli koptu.(çok şanslıydım bana bir şey olmadı)
Hocam ben bu gençliğe güveniyorum aslına bakarsanız.izmirlim kardeş, ben kafadan olmaz yapamazsın diyeceğim. bu arkadaş 1001 tane neden sorusu soracak. 2 tane 2,5 kw hub motor olması 5kw güç üretmiyor, önce bunu bilmesi lazım. 2,5 kw hub motor ile bir zamanlar hesabını yapmıştım yaklaşık 7-8 belki de 9 hp güce ulaşır. benim 800 cc maruti bile 50-60 hp güçte. hele hele profesyonel bir yardım olmadan. elimde 2 tane motor var 250 kg araba yapacağım 60 km hıza çıkacak, yani benim yarım aklım bile basmıyor.
yapılamaz diye bir şey yok genç arkadaş daha 22 yaşında, ben emeekli olurken bu işi (elektrikli araba-araç) çok araştırdım, bir o kadar da fizibilite raporu hazırladım. hepsini geçtim para-pul emek, yaptım dedim ama trafik kanunu bana öyle bir engel koydu ki altından kalkamadım. hani merak eden olursa belki ankaralılar bilir toruk motoru bir araştırsınlar. adamlar hala trafik tescil belgesini alamıyor. bu TÜRKİYE'de olmaz bu fil uçmaz, daha fazla konuşmak istemiyorum. ne demek istediğimi anlayan anladı zaten.Hocam ben bu gençliğe güveniyorum aslına bakarsanız.
Kafaya koydular mı yaparlar.
Tabi nasıl olur bilemem ama mutlaka kafalarında bir proje vardır.
Denemelerinde fayda var diyorum.
Sonuç ne olursa olsun mutlaka deneyip tecrübe etmeleri taraftarıyım.
Sonuç başarısız olsa bile mutlaka deneyip kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.
Bu arada bu arkadaşın bu aracı yapıp ta sokaklarda bu arabayı süreceğini hiç sanmıyorum.
Öyle bir ülkede yaşamıyoruz
Öncelikle herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Araç TUBİTAK'ın bir yarışması için yapılacak ve pistte FIA onaylı ekipmanlarla kullanılacak. Öyle kafama göre bir şeyler yapıp sokağa adam öldürmeye çıkmak gibi bir planım yok. Bu ülke ne çektiyse bir şeylere engel olanlardan çektiğini düşünüyorum. Yarışmaya katılan araçların bir çoğu 2-5 Kw aralığında motor kullanıyor zaten ancak ben bunun hesabını görmek istiyorum sadece. Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bak şimdi sana bir hesap yaptım. toros araç üzerinden. bu hesap yanlış bir hesap değil.Öncelikle herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Araç TUBİTAK'ın bir yarışması için yapılacak ve pistte FIA onaylı ekipmanlarla kullanılacak. Öyle kafama göre bir şeyler yapıp sokağa adam öldürmeye çıkmak gibi bir planım yok. Bu ülke ne çektiyse bir şeylere engel olanlardan çektiğini düşünüyorum. Yarışmaya katılan araçların bir çoğu 2-5 Kw aralığında motor kullanıyor zaten ancak ben bunun hesabını görmek istiyorum sadece. Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.
bak genç arkadaşım, yapmak istediğin şeyi taktir ediyorum. ama iletişimin, soru sorma şeklin çok kötü.Öncelikle herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Araç TUBİTAK'ın bir yarışması için yapılacak ve pistte FIA onaylı ekipmanlarla kullanılacak. Öyle kafama göre bir şeyler yapıp sokağa adam öldürmeye çıkmak gibi bir planım yok. Bu ülke ne çektiyse bir şeylere engel olanlardan çektiğini düşünüyorum. Yarışmaya katılan araçların bir çoğu 2-5 Kw aralığında motor kullanıyor zaten ancak ben bunun hesabını görmek istiyorum sadece. Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.