Ertek68
Profesyonel Üye
Sn. silvestirBu ülke neden adam olmaz biliyor musunuz, birşey olmayan kişiler pohpohlanır, havalara çıkarılır. Eğitimli sağduyu sahibi insanlar da dışlanır, sözü dinlenmez ondan. Vakumla çalışan bir motor yapmış bir gerizekalı, bunu da dinamoya takmış 3 volt üretiyor. Bu adamı birşey yapmış gibi tv ye çıkarıyorlar. Sonra adam vakum için 1000 watt Elektrik süpürgesini çalıştırıyor. Herkes bakıyor ki küçük ampul yandı. Bir Allahın kulu demiyor ki bu 1000W süpürgenin tüketimi nereden gelecek, herkes alkışlıyor başarı diliyor.
Elektrikli araba yapacaksın Italyan motoruyla, Sharpın ürettiği güneş paneliyle yok Japonun Lityum bataryasıyla. Bu yerli araba mı oldu şimdi. Oldu olacak komple arabayı al, daha ekonomik olur.
Böyle tamirhanelerde buluş yapma devri 1800 lerde kaldı.
Ben İTÜ'nün önünden dahi geçmedim (bayağı cahilim yani). Ama merak ediyorum. Ne öğretiyorlar bu Türkiye'nin en gözde okullarından biri olan İTü'de... Küfür etmeyi mi..? İnsanları aşağılamayı mı..? Yoksa çok biliyorum deyip hiç bir şey yapmamayı mı..?
Evet belki adam44'ün düşüncesi çok uçuk, ama adam hiç bilgisi olmamasına rağmen buna cesaret edebilmiş. Hemde bir miktar parasınıda bu yolda heba etmeyi göze almış... Ya Siz....
Evet vakumla çalışan motor yapan (sizin deyiminizle geri zekalı) her kimse, attığı taş ürküttüğü kuşu değmez. Ama en geç ilk elektrik faturasında yaptığı hatayı anlayıp başka bir araştırmaya yönelecektir... Ya Siz...
Eğer araştırırsanız bu forumda; Evdeki elektrik ile aküyü şarj edip sonra o aküdeki elektriği invertör vasıtasıyla AC 220 volta çevirerek kullanıp tasarruf etme hayali kuran yada evdeki su musluğuna bağlayacağı dinamoda elektrik üretmeyi planlayan vs. arkadaşlar oldu ama kimse sizin gibi cevap vermedi... Saygılar....