Elektrikli Termosifonun çekeceği akım

Cevaplar için teşekkürler...

şu sonuçları çıkarttım: direncin yükselmesinde (hem kablo hem de rezistans) ısının etkisini ihmal edebiliriz, zaten ısındıkça akım düşecektir. Kablo kesiti termosifonun çektiği akımı etkilemez sadece yangın emniyeti açısından kesiti büyük olmalı. Doğru mu?

Asıl aramam gereken, cihaz çalıştıkça (çünkü ilk başta bu sigorta atmıyor) toprağa ya da nötüre akımın akmasına sebep olan kaçak. Anlamış mıyım?

Hayır, doğru değil..mesela termasifon direnci toplam 20 ohm olursa, kablo 0.01 ohm'dan 0.1 ohm'a yükseldiğini farzedin, toplamdaki artış oranı az olur..
Sizde kaç tane 1950 watt'lık termesifon aynı anda çalışıyor? ,söyleyin burdan devam edelim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yazdıklarım yanlış anlaşıldı... ben termosifon imal eden bir firmanın servis bölümündeyim. servislerimiz aynı termosifonu değişik yerlere takıyor ve benzeri problemleri yaşıyor...

birden fazla termosifondan bahsediyoruz derken; bir siteye, birden fazla eve takılmış termosifonlardan bahsediyoruz gibi düşünün, termosifonların Kaskat bağlanması ya da kollektörü beslemeleri gibi değil... farklı evlerde kullanılan 1950 Wattlık termosifonlar bunlar. Benim öğrenmek istediğim şey: sadece rezistif yüke sahip bir su ısıtıcısında akımın artmasına sebep olabilecek etkenlerin neler olabileceği...

Kısa devre ile ilgili bir sıkıntı olmamalı zira sigortayı değiştirdiğimizde ürün devreye giriyor, bir müddet daha çalışıyor. Buradan sigortanın kalitesiz olduğu belli oluyor ancak akımın artmasına etken diğer nedenleri de belirlemem lazım. Yani sigorta atma sorunu ne zaman sigorta ya da üründen kaynaklanır, ne zaman tesisat ya da diğer sebeplerden oluşur...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst