Bir madde yada tahlil etmek istediğiniz ürün v.s. analiz ederken bir çok yöntem kullanılıyor.
Bir cisime bir sinyal gönderip yansımasını analiz etmek başka ,
Bir cisimin oluşturduğu doğal yada yapay ışımasını algılayıp işlemek başka.
Düşündüğünüz sistem mantıklı ancak çok fazla geniş kapsamlı tuttuğunuz için net bir cevap almak çok zor. Mesela fotoğraf makinası doğal ışıma yada yansıyan ışımayı algılayıp kaydedebilen cihazlardır. Detayına girdiğinde belli dalga boylarındaki ışığa hassas algılayıcı sensörler vasıtası ile cisimlerden gelen yansıyan ışıma bilgisi anlık olarak depolanabiliyor.
Siz bu konuda bir noktaya yoğunlaşırsanız ancak başarıya ulaşabilirsiniz.
Askerlik görevimi yaparken teknolojiler hakkında bir çok sohbetler yapıyorduk. Askerliğimi askeri fırkateynde yapmıştım. Savaş teknolojileri özel hassas ve gündelik hayatta kullanmadığımız teknolojileri içeriyor.
Bir örnek verirsem ,
Su altı arama sistemi vardı. Helikoptere akuple edilen sistemde uçuş esnasında sistem çalıştırıldığında yer yüzünün manyetik alanı görüntüleniyordu. Bu görüntüde normalde çizgiler düzgün kuzey kutbundan güney kutbuna ilerler. Ancak deniz içerisinde bulunacak olan herhangi bir denizaltı gemisi var ise ( demir manyetik özelliği olduğu için ) bu doğal çizgileri ( manyetik alanı ) büküyor ve ekranda bu bükülme tesbit ediliyordu. Bu sayede su altında gözle görülmeyen denizaltı yeri tesbit edilebiliyordu.
Teknoloji çok hoşuma gitmişti. Bu ve benzeri teknolojiler örnekleri arttırılabilir.
Sizde ne üzerine çalışmak istediğinizi belirlerseniz o yönde araştırma yapmalısınız.
Kolay gelsin.