İyi günler arkadaşlar. Sitede uzun zamandır bu konuya bakmaktayım. Fakat bir ilerleme olmamakta. "Climax" arkadaşın dediği bir nevi doğru. Daha önce elektrocad kursu verildi. Fakat kursu veren arkadaşın kendisinin de pek bilgisi olmadığı için bilgilenemedik. Ben elektrocadi yaklaşık olarak 2 seneye yakındır kullanmaktayım. (Orjinal USB dongel) . Kendi çabalarımla ve gayretimle bu konuda şu anda gayet iyi durumdayım. Her türlü proje çizimi , pano yerleşimi ve yeni malzeme oluşturmada herhangi bir problem yaşamadım. Kendi veri tabanındaki şekillere artı olarak yaklaşık 500 ' e yakın şekil oluşturdum ve gruplandırdım. Türkiye ' deki satıcısından pek yardım alamadım . Kaldıki bu programın halen türkçe değil ingilizce bile helpi yok. Allahtan programın basitliği , öğrenim ve kullanım kolaylığı var.
Daha önce caddy kullandım. Bunun kadar kolay değil ve öğrenilmesi zordu. Elektrocad in ile tek sorunum helpin olmaması ve upgrate imkanının olmaması. (Programdaki bazı aksaklıkların giderilmesi için) Türkiyedeki yetkilisine bir kaç kez iletişim kurmama rağmen bu sorunlarım çözülmedi. Bu programı öğrenilmesi basitliği için tavsiye edebilirim. Ama tekrar yukarıki uyarılarıma kulak versinler.
Şu anda elektrocad yanında eplan ı da öğreniyorum ve çeşitli projeler çiziyorum.