maxwel amper'in Elektrik akımının etkilerine ait bilgilerle,faraday'ın indükleme
hakındaki bilgilerini,gaus'un elektrik alanları ve kutublar hakındaki bilgilerini
derleyip toplayıp ve özetlemiştir.tek başına herşey değildir.bence elektromanyetik konusu başlı başına bir daldır.hertz ve dipol anteninide
unutmamak lazım.
Sn. manyet0,
Herşeyi Maxwell buldu demedim, sadece onun denklemleri üzerine kurulu olan hayatımızdaki Elektronik teknolojilerinden bahsetmek istemiştim. Elektromanyetik kavramı tabii Micheal Faraday'a aittir, yeterli matematik bilgisi olmadığı için ispatlayamamıştır. Bunun üzerine de Maxwell devreye girip yardımcı olmuştur. (Bahsettiklerimi NTV'nin belgeselinde çok güzel anlatmışlardır.)
Bu arada elektromanyetik tabii ki başlı başına bir daldır ve ben de öyle söyledim zaten. Yüksek frekansta farklıdır, alçak frekansta farklıdır. Kayıplı ve kayıpsız ortamlarda farklıdır, vs vs.. Daha fazla uzatmayayım zaten konu özünden uzaklaştı.
Sn. demir12,
Umarım başarılı olursunuz, bu da sizi farklı kılar günümüz şartlarında. Bu konular ne kadar basit gibi gözükse de gerçekten hem bedenen hem de zihnen yoğun emek isteyen hususlardır, sadece yılmamak ve vazgeçmemek lazım, benim yapamadığım gibi..
Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..