Bende tekstil makinası kartları tamir ediyorum.Tabiki cihaz tek başına iş yapmıyor malzemeleri tanıman bilmen lazım eline kart geldi önce bir bakarsın ,tanımadıgın malzeme varsa datasheet bulup incelersin sonra işe koyulursun.Sağlam kart geldi birde bozuk sağlam olanı kanal 1 bozuk olan kanal 2 ile kontrol ediliyor.Arızaya beslemeden başlanıyor tabiki hep besleme mi degil uğraştıkça tercübe kazandıkça herşey ardı ardına geliyor.Seninde bildiğin gibi elektronik kartlarda kondansatör bozulması çok olur eline gelen bir kartta kondansatörleri değişmek arızanın 0 de P olmuş demektir.Ne kadar ölçü aleti ile kondansatörü ölçersen ölç saglam bozuk zor ayırt edersin ikisede 47uF fakat birinin direnci değişmiştir işte bu anda bu cihaz devereye girerek net bir şekilde cihazın yataya açı yaptıgını görmektesin veya digital entegre pinleri gnd ile vcc aralarında ters diyotlar bulunur ölçü aleti ile bunu tam göremezsin evet ters diyot vardır fakat besleme tarafı diyot saglam karta göre açı yapmış direnç gösterir her elemanıda karttan söküp takamıyorsun boşu boşuna zaman kaybı oluyor bu tür arızlarda cihaz kendini göstermekte, en güzelide probu dokundurdugun nokta ile eksi arasındaki devreyi sana çiziyor örnegin bir kondansatöre pareler baglı bir direnç var bunu net bir şekilde görmektesin fakat sağlam kartta bu yoksa ya direnç açık devredir yada soğuk lehim vardır bu gibi arızalarla çok karşılaştım.Kondansatör kalite kontrolu yapmakta,mosfet transistör ,igbt testleri yapmakta tetiklemli olarak. Mosfeti n veya p tipi mi diye tanımıyorsun probları mosfete bağlıyorsun gate drain source olarak cihaz tetikleyip o mosfetin hem şemasını çiziyor ve n veya p kanallı mosfet oldugunı yazıyor sana tavsiyem bu cihazı kesinlikle almanı istiyorum cep telefonu kadar büyüklükte olup isteiğin yere götürebilirsin.Pc arayüz prgramı türkçe olup kullanımı gayet basittir.Otamatik seçim yaparak cihaz kendisi o nakta göre akım ve frekans seçimi yapabiliyor osilakop bölümünde analog voltaj ve kare pals çıkışı özelligide bulunuyor..Sanırım bu bilgiler yeterlidir.