ruzgar78
Üye
Arkadaşlar Formlarda izlediğim kadarıyla bazı meslek gurubundaki arkadaşlar yapıcakları veya ihtiyaç duydukları devre veya projelerle ilgili formlarda çözüm aramaktadırlar.Buraya kadar her şey güze ama bi çok arkadaş her şeyi hazır halde istemekte ve bazı meslek daşlarımız bu konuda tam teşekküllü yardım etmektedir.Yani nerdeyse devrenin tamamını yapıp gönderiyorlar yardım etmek bilgileri paylaşmak güzel bişey fakat işin ticari boyutu piyasadaki kendi işini yapan bir çok elektronik müh veya tekniker arkadaşın işini zorlaştırmakta hatta haksız rekabet sağlanmaktadır.Arkadaşlar daha sonra bizim projelerde kullandıgımız yarı iletkenlerin piyasa fiyatlarına göre yapılan işler değerlendirilmektedir.Yani arızanın tesbiti ve arıza bir transtorden kaynaklıysa ve bu işin sonucunda siz müşteriden işin riskine göre bir bedel biçtiyseniz bu formlarda gezen farklı meslek gurubundaki arkadaşlar şu yorumlarla karşımıza çıkmaktadırlar " ya kardeşim bu değiştirdiğin parçayı sordum 10 tanesi 2 tl dediler bu ne böyle internetten bakıyorum formlarda adamlar bedavandan iş yapıyor diyorlar bana katılanmeslek taşlarım varsa lütfen konuyla ilgili tartışalım .
Ayrıca öyle düşünüyorum bu işin korsan CD cilikten farkı yok
Ayrıca öyle düşünüyorum bu işin korsan CD cilikten farkı yok