Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Hakkında Yardım Edin!

ata1905

Üye
Katılım
20 Tem 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Buradaki elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunu yada bu meslekle ilgili bilgisi olan abilerim ablalarımdan yardım istiyorum. Bu sene sınava girdim. Ve bu mesleği düşünüyorum. Bana bu mesleğin gelceği, iş bulma durumu, devlette çalışma imkanları ve yeni bir elektronik ve haberleşme mühendisinin başlayacağı maaş gibi sorular hakkında yardımcı olurmusunuz. Tercih dönemine az kaldı lütfen yardım edin..
 
zor bir bölümdür ama iş potansiyeli oldukça yüksektir.Tavsiye ederim.Ben 3 sınıftayım.
 
geleceğin mesleklerinden iri arkadaşım ama kendini ilgili alanda geliştirmene göre alacağın maaş değişir,Mesela telekomda çalışan mühendis arkadaşlarım var sanırım 1300 tl ile işe başladılar şu anda 2000-2500 arası alıyor ama bu durum çalıştığın bölgedeki müdürlüklere ve senin konumuna bağlı olarak değişiklikler gösteriyor.Diğer işyerleri hakkında maaş olarak net bir bilgim yok..her meslekte alt ve üst limitler vardır kişinin mesleğindeki bilgi ve becerileri maaş,kariyer anlamında çok önemli kriterlerdir.
 
Bir Elektronik Ve Haberleşme mühendisi olarak çalışma alanının çok geniş olduğunu söyleyebilirim. Mesela ben Bakım/Onarım mühendisi olarak çalışıyorum. Netaş'ta santrallere yazılım yapan, asansör firmasında kart tasarım ve yazılım yapan, kalite mühendisi olarak çalışan, bina soğutma projeleri hazırlayan, otomativ sektöründe üretim geliştirmede çalışan, otomasyonda çalışan arkadaşlar mevcut. Tamamen senin ilgi alanlarına ve becerilerine bağlı olarak (biraz da şans) çok farklı alanlarda iş yapabilirsin.
Maaş olarak şu anda Bursa çevresinde başlangıç maaşları büyük şirketler için 2000-3000 tl arasında. İstanbul için daha yüksek olabilir. Ama çok düşük maaşlar teklif eden yerler de yok değil. Devlette çalışmak için oldukça yüksek puanlara ihtiyacın olacaktır.
Umarım istediğin bölüme ve üniversiteye girersin.
 
Ben elektronik ve haberleşme mezunuyum, bu bölüm çok teorik bilgiler üzerine dersler aldığınız bir bölüm, bence elektrik veya elektronik bölümünü tercihe derseniz sizin açınızdan daha faydalı bilgilerle donanacaksınız ben gerçi otomasyon kısmına yöneldim.
 
arkadaşım bende bu bölümün 2 yıllık olanını bitirdim ve dgs sınavı ile 4 yıllık mühendislik yapmak için.
iş alanları gayet geniş. yazılım, programlama, donanım bilgilerini bilmen ve kendini özellikle programlamada geliştirmeni öneriyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,774
Kullanıcılar
451,996
Son üye
Mucothex

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst