Tek kesin delil gece 2:00 den sonra PC nin normal çalıştığı.Bence bu tür sorunlar donanım hatası uyumsuzluğu veya sistemde aşırı ısınan bir donanım özellikle grafik kartı ısınması gibi nedenlerden kaynaklı olumsuz hatalar oluyor.
İşin içinden çıkmayınca sebeke voltajı yok topraklama hatası gibi birileri ortaya atıyor.
Evet sebeke veya topraklama hatası olabilir ama bunlar lag lug arızası yapmaz. Doğrudan donanımı hedef alır yakar yıkar.
Komşu TV etkilemez.Tek kesin delil gece 2:00 den sonra PC nin normal çalıştığı.
Öyleyse şu kesin olarak söylenebilir.
Gece 2 den sonra hemen hemen herkes yatar uyur. Evdeki çoğu TV olsun, parazitik bazı cihazlar olsun kapatılır.
Öyle ise komşulardaki bazı cihazlarla bu PC nin etkileşime girerek birbirlerini etkilemesi sorunudur.
Bu tür bir etkileşimi ölçmek sanıldığı kadar kolay değildir. Eğer tek bir cihaz böyle bir etkileşime sebebiyet veriyorsa nispeten tespiti kolaydır.
Örneğin bir komşunun TV si açıkken böyle bir etkileşim oluyorsa, tüm komşulardan rica edip TV lerini sıra ile kapatmaları istenebilir.Böylece hangi komşunun TV si etkiliyorsa ortaya çıkacaktır.
Bu durumda o TV ye basit bir EMC filtre takılması, sorunu yüksek ihtimalle halledecektir.
Ama tüm komşuların TV leri aynı anda açıkken etkileşim yapıyorsa, bu durumda her bir cihaza filtre takmak gerekecektir ki, bu bile kesin çözüm olmayabilecektir.
Tabii ki ben TV yi örnek vermiş olsam da başka bir parazit kaynağı, örneğin bir led sürücü adaptörü veya hatta led ampul bile böyle bir aksaklığa sebep olabilir.
Ayıkla princin taşını
Dağıtım şirketi ile hiç alakası yok. Gece normal olduğuna göre şebeke normal demektir.Ama hala Elektrik dağıtım şirketiyle alakalı olduğunu düşünüyorum tamda emin değilim
PC ler geliştikçe hem etkileşimleri, hem de hızları arttığı için daha komplike olurlar. Doğal olarak elde edilebilen hız doğrultusunda en küçük etkenler de ortaya çıkar.Gittim yeniden bilgisayar aldım olmadı. Tekrar aldım olmadı. Bu sefer ikinci ellere yöneldim gene olmadı. Sonra araştırmaya başladım bu illet çıktı karşıma ozamandan beri sayısız denemeler sonucu hic birşeye varamadim
Bunun anlamı şudur.İlk sorun oluştuğunda tüm ekipmanları değişince çözülen sorun şuan neden çözülmüyor onada anlam veremiyorum
Öyle bir etkiliyor ki hemide akla hayale sığmayacak şekilde.Komşu TV etkilemez.
Hafızam beni yanıltmıyorsa online ups kullanıp sadece aküden beslenip yine sorun devam ediyor diye yazıldığını hatırlıyorum bu tür konuların birinde. Bu durumda şebeke iptal edildiğine göre pc de başka yerde düzgün çalıştığına göre...sonra alay ediyorum diye düşünülüyor...İLAVE BİLGİ:
Bir UPS online de olsa şebeke izolasyonu yoksa soruna çare olamaz.
Eminim ki şöyle bir test bunu doğrulayacaktır.
Herhangi bir UPS yi PC ye bağlayıp UPS yi sadece aküden çalıştırdığınızda sorun olmuyorsa bu sorun izolasyon problemidir.
Komşu TV etkilemiştirÖyle bir etkiliyor ki hemide akla hayale sığmayacak şekilde.
Köyde internet için WINN adı verilen modemden kullanıyordum. O yıllarda TV miz ingiliz yapımı SONY 56 Ekran TV idi.
TV yi açınca hem bağlantı sorunları oluyor, hem de dinlediğimiz FM radyo kanalı parazit yapıyordu.
Modem bağlantı sorunları için modemi kendi pili ile çalıştırmak sorunu hallediyordu. Ancak pil biterken mecburen şarja takmak zorunda kalıyordum.
TV eski model EHT yayılımı yapıyor diye gittik uygun kalite, markalı LED TV aldık. Bu sefer külliyen parazitler çoğaldı.
Yaşım 29 komşulara reklam olmayayım ya ilk başlarda çok irdeliyordu beni şimdi pekte önemsemiyorum. Yıllar önceki konuya yorum yapılmış onun vasıtasıyla bi yazayım belki bir gelişme olur diye düşündüm. Zamanında çok uğraştım ama olmuyor. Güzel cevaplarınız için teşekkürler. Kalın sağlıcaklaDaire içinde monitörün bulunduğu hatta sorun vardır veya Monitör yakınlarında manyetik alan parazitlenme yapabilir.
Aynı monitörü arkadaşınızın evinde titreme yapmaması, sorunun EMI filtreden olmadığının belirtisidir.
Bir soru da ben sorayım.
Monitörün beslemesi 220 V. veya dışarıdan adaptörle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?