Ama hala
Elektrik dağıtım şirketiyle alakalı olduğunu düşünüyorum tamda emin değilim
Dağıtım şirketi ile hiç alakası yok. Gece normal olduğuna göre şebeke normal demektir.
Gittim yeniden bilgisayar aldım olmadı. Tekrar aldım olmadı. Bu sefer ikinci ellere yöneldim gene olmadı. Sonra araştırmaya başladım bu illet çıktı karşıma ozamandan beri sayısız denemeler sonucu hic birşeye varamadim
PC ler geliştikçe hem etkileşimleri, hem de hızları arttığı için daha komplike olurlar. Doğal olarak elde edilebilen hız doğrultusunda en küçük etkenler de ortaya çıkar.
PC hızları her geçen gün daha da artıyor. Ama bir PC güç kaynağının kalitesi hemen hemen olduğu gibi kalıyor. Hatta PC nin anahtarlama hızı ele alındığında, kullanılacak PSU nun etkileşimi oransal olarak artacaktır.
Eğer PC lerde SMPS değil de trafolu güç kaynakları kullanılabilseydi, bu tür sorunlar hemen hemen hiç olmazdı.
Yani bu olayı iki türlü incelemek lazımdır.
1) Komşulardan yani dışardan gelen etkileşimler.
2) PC nin kendi ürettiği parazitikler.
Bu iki unsur asla tek yönlü ele alınmaz. Yani dışardan gelen bir parazit bir cihazı etklileyebilir veya etkileyemez. Aynı zamanda senin PC bir diğer cihazı etkiler veya etkilemez. Senin PC şebekeye parazit yayıyorsa, ve bu parazitten etkilenen başka bir cihaz, senin PC ye daha fazla parazit yaptırıyorsa, bu tür etkileşimleri ölçüp şu şudur diyebilmek için çok pahalı cihazlara ihtiyaç vardır.
Ancak yapabiliyorsan şöyle bir öneride bulunabilirim.
Komşularla aran iyi ise her birisinin kullandığı ve başta TV olmak üzere parazit yayabilecek cihazları teker teker kapattırıp test et. Şanslı isen herhangi bir cihaz kapandığında PC normale dönüyorsa o cihaz için gerekli önlemleri ucuza halledebilirsin.
İlk sorun oluştuğunda tüm ekipmanları değişince çözülen sorun şuan neden çözülmüyor onada anlam veremiyorum
Bunun anlamı şudur.
1000-1500$ lık bir PC iyi bir cihaz değildir. Teknik olarak sadece oyuncaktır. Bir tıbbi cihazda da
Ekran kartı veya işlemci gibi PC bileşenleri vardır. Bu gibi cihazların ömürleri genel olarak 10 yıl civarı olup, bu süre sonunda komple bir revizyondan geçirilir. Uygun modifiye veya parça değişimi sonrası bu gibi cihazlar bir 5 yıl daha veya hadi 10 yıl daha hizmet verebilirler.
Ancak bir tıbbi cihazda kullanılan besleme devresi bile senin PC nin fiyatından birkaç katı daha yüksektir.
Daha önceki konuda yapmış olduğum önerideki ürünler basit ürünler değildir. Çoğunlukla tıbbi cihazlar için üretilmiş ürünlerdir.
https://www.uluselektronik.com/en/services/Medical-Isolation-Transformers
Doğal olarak, yeni bir PC nin 6 ay veya 1 yıl gibi sürede bazı ekipmanlarının özelliklerini yitirmesinden daha doğal bir durum olamaz.
Öyle bir etkiliyor ki hemide akla hayale sığmayacak şekilde.
Köyde internet için WINN adı verilen modemden kullanıyordum. O yıllarda TV miz ingiliz yapımı SONY 56 ekran TV idi.
TV yi açınca hem bağlantı sorunları oluyor, hem de dinlediğimiz FM radyo kanalı parazit yapıyordu.
Modem bağlantı sorunları için modemi kendi pili ile çalıştırmak sorunu hallediyordu. Ancak pil biterken mecburen şarja takmak zorunda kalıyordum.
TV eski model EHT yayılımı yapıyor diye gittik uygun kalite, markalı LED TV aldık. Bu sefer külliyen parazitler çoğaldı.
İLAVE BİLGİ:
Bir UPS online de olsa şebeke izolasyonu yoksa soruna çare olamaz.
Eminim ki şöyle bir test bunu doğrulayacaktır.
Herhangi bir UPS yi PC ye bağlayıp UPS yi sadece aküden çalıştırdığınızda sorun olmuyorsa bu sorun izolasyon problemidir.