emko cihazlar ile pid

Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
36
selam arkadaslar elimde 1 ad. emko esm 7750 ısı kontrol cihazı var şimdi bu cihazla pıd yaparak makinanın ısısını hep aynı ısıda tutmak istiyorum nsl yaabilirim değerli vaktiniz içi ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
 
teknisyen menüsunde out3 conf içinde kontrol şeklini pid seciyoruz.operator menüsünde run list içinden autotunning başlatıpp bitmesini bekliyoruz.

maxelelektrik.com
 
memoist arkadaşımın dediği gibi halledebilirsin fakat out3 standart role çıkışı olduğu için pid için pek uygun olmaz. burada emko cihazlarının farkı ortaya çıkıyor.cihazda iki adet modül yuvası var onladan birine ssr çıkış modülü takarsan (20 tl civarında) daha sağlıklı olur.sadece modülü hangi yuvaya takarsan onun menüsü de gelir onu pid yapman gerekir.
 
aslında kullanım kılavuzu içinde yapman gereken şeyler yazıyor zaten. burada önemli olan kullanılan termokupulun modelini bilmek her şeyden önce. (tip olarak termokupulun üzerinde modeli yazılı oluyor zaten) eğer tipine uygun termokupul seçilmezse değerleri hatalı okumak söz konusu olur ki istenmedik durumların ortaya çıkabilir. bir de pt-100 tipi termokupulların bağlantı şekilleri diğerlerinden farklıdır bunada dikkat etmek gerekmektedir bence. ayrıca ısı olara mı, türevsel olarak mı yoksa histerizis ile mi kontrol edilecek bunların herbiri için de farklı menüler ve uygulamalar söz konusu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst