o zaman sizin dediklerinize göre odanın işleyişinde sorun olduğu konusunda hemfikiriz. ama bunun sebebinin üyeler olduğunu söylüyorsunuz. aynen katılıyorum. ama burdaki toplantılar hafta içi mesai saatleri içinde yapılıyor, nasıl üyeler bu organizasyonlara katılabiliyor anlamadım. bu arada odaya üye olanların siyasi kimlikleri çok çeşitli olabileceğinden , odanın bir siyasi akıma dahil olması bence sakıncalı.
Ben hiçbir odaya kayıtlı değilim.Kendi tercihimden değil.Yasal gereklilik ve olanak bulunmayışından.O yüzden odaların işleyişinde ne gibi sorunlar var bilemem.
Ama şunu biliyorum.Bu odaların yöneticileri seçimle işbaşına geliyor.Oy kullanır sizin ve mesleğin sorunları üzerinde daha fazla zaman ve çaba harcayacakları seçersiniz.
Siyasete bulaşma konusuna gelince:
Seçilen kişiler(ben karşı değilim ama)nükleer enerjiye karşı çıkınca siyaset oluyor da deslekleyince olmuyor mu?Tarafsız kalmak bile sonuçta siyasi tercih anlamı taşır.
Oda yöneticilerinin de oy veren üyelerinin siyasi düşüncelerini yansıttıkları düşünülebilir.Bence ilkesel karşı duruştan önce odanızın kıymetini bilin.En azından siyasi partiler gibi lider sultası altında değilsiniz.