Mühendislik Fakülteleri mühendis yetiştirir, Teknik eğitim Faküleleri öğretmen yetiştirir, Veterinerlik fakülteleri (baytar)veteriner yetiştirir,Tıp fakülteleride doktor yetiştirir.
Bir baytar bizim işimiz az kazançlı yada iş bulamıyoruz hayvan yerine insana müdahale edelim gibi saçma bir istekte bulunamıyorsa;
Bir öğretmende ben mühendisin sahip olduğu hakları istiyorum demeye hakkı yoktur.
Çünkü Mühendislik,öğretmenlik,doktorluk,baytarlık farklı meslek kollarıdır. Hükümet size meslek dalınızda çalışmanızı sağlayacak imkanı yaratamıyorsa bu sorununuzu saçma taleplerle,farklı arayışlarla,tabela değişiklikleriyle,çakma ünvanlarla elde edemezsiniz.
Saltanat dediğiniz şey mühendisin kazanılmış olan hakkıdır. Siz teknik öğretmenler ise kazanılmamış hak arayışları içerisindesiniz. Netice nemi olur? Bilmem ama tüm olanları Allah biliyor, yaradanın adaletinden kaçılmaz !...
Baytar - Tıp doktoru ve Teknik Öğretmen -Mühendis karşılaştırman talihsiz ve temel mantık kurallarına da aykırı aynı şey olmadığını az bir düşünme ve tahlil ile çözümlemeliydin...