En çok merak edilen şey?

Ben bu yazıyı nerede okudum hatılamıyorum ama güzel bir sözdü:
Sbs ye giresin iyi bir lise için,ygs ve lys'ye girersin iyi bir üniversite için toefl veya kpds'ye girersin mezun olunca elimde bir de dil olsun diye en sonuda da bunların hiçbirine girmeyen bir zengin çocuğunun çalışanı olursun ve sürünürsün.
Burada birinin sözüyse paylaştığım için özür dilerim ama hoşuma gitti
 
"cumartesi niye tatil ki pazar günü de çalışın
smile.png
ne yazık ki durum bu bazı özel şirketlerde"
"Bazı" kelimesine katılmıyorum , bazı yerine %90 ile değiştiriyorum :)
 
size daha farklı bir durumu anlatayım o zaman.2007 senesinde bir alman firmasında getirilen bir makina için montaj istenecekti.fakat ne gariptirki firmada bulunan mesleği oto elektrikçisi olan adama vermişler işi.tabiiki adam makinanın elektrik aksamını yakmış.ben inceledim.ve almanyadan teknik desteksiz olmayacagını söyledim.bir mühendis gönderdiler.
adam sabah 8.30 da işe başladı .durmaksızın saat 10.30 kadar calıştı 10.30 da kahve molası verdi 12 de yemek yedi vede 18.00 da otele götürün beni dedi
üç gün bu tempoda çalıştı ve işi bitirdi.
ha birde gece arıza olduğunda aradıklarında benim mesai saatim bitti yarın bakarım dedi

bizde ise durum nasıl sabah işbaşı 8.30 da ya işe börekle gelinir 9.00 kadar kahvaltı ondan sonra saat 10.00 da cay molası 12.00 yemek molası günde en az 5 kez tuvalet vede sigara molası akşam paydosa 10 dakıka kala stop
ondan sonrada üç günde yetişecek iş yetişmez.mecburen iş saatleri uzar.ha birde bügün su sebepten tatil bu sebepten tatil onuda unutmamak gerek.
 
O gönderilen mühendisin aldığı parayı bende alsam gece bile gelirdim :)
 
"cumartesi niye tatil ki pazar günü de çalışın :) ne yazık ki durum bu bazı özel şirketlerde"
"Bazı" kelimesine katılmıyorum , bazı yerine %90 ile değiştiriyorum :)

Aslında bazıyı yazıp yazmamakta kararsızdım sonra tartışam olur filan yok benim çalıştığım yer öyle değil filan yazıp başaltacaklar curcunayı :)
 
evet aynı duruma bende şahit oldum izmirde büyük bir firmanın termik santralinde iş yaparken yurtdışından bir eleman biz sabah 8 akşam 8 çalışırken adam tam da sizin bahsettiğiniz şartlarda istisnasız çalıştı ona biz 8 e kadar burdayız sende kal dendiğinde adam tınmadı bile benim mesaim bitmiştir dedi + adam ülkesi dışında olduğundan her gün,saat, extra alıyormuş anlattığı, bizse mesaisiz niye biz sözde beyaz yakalıydık, mühendislerde mesai olmazmış,ha tuvalet vs börek olayına gelince biz bunları yaşamadan orda çalıştık.
 
"Sbs ye giresin iyi bir lise için,ygs ve lys'ye girersin iyi bir üniversite için toefl veya kpds'ye girersin mezun olunca elimde bir de dil olsun diye en sonuda da bunların hiçbirine girmeyen bir zengin çocuğunun çalışanı olursun ve sürünürsün"

Güzel ve gerçekçi bir söz.

Ekleme:Tehlikenin farkındamısınız?
2011 LGS -OSS KLAVUZ KONTENJAN KLAVUZUNDAKİ DAKİ KONTENJANLAR
TIP FAKÜLtelERİ = 8680 kişi (GATA hariç)
DİŞ HEKİMLİĞİ = 2271 kişi
FİZİK TEDAVİ ve REHABİLİTASYON = 1862 kişi
HUKUK = 10930 kişi
ECZACILIK = 1509 kişi
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ = 7939 kişi
MAKİne MÜHENDİSLİĞİ = 9635 kişi
ELEKTRİK - ELEKTRONİK (8918)+ Elektronik Mühendisliği (367) + Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (1100) + Elektrik Mühendisliği (577) TOPLAM ELEKTRİK VE ELEKTRONİK LE İLGİLİ MÜHENDİSLİK BÖLÜMLER TAM TAMINA 10962
Endüstri Mühendisliği: 5634
Bilgisayar Mühendisliği 8062
 
Arkadaşlar tpaodan da cevap aldım kısaca mühendis maaşlarını yazıp geçmem lazım çünkü burası biraz meşgül;
ankara ve trakya(dil taz yok. fazla mesaide yok) 2600tl
batman ve adıaman (dil ve fazla mesai yok) 3600tl
 
TCDD asaleti dolmuş mühendisin maaşı 3 bin liradan az değildir, kamu bilgilendirme ek ödeme detaylarını net vermez. Bu kounda benim bazı yazılarım paylaşılmış, umarım genç arkadaşlara faydası olur. Kamu özel ayrımında bazı arkadaşların olayı geniş pencereden bakamadıklarını görüyorum. Her zaman dediğim gibi kamu şartları şu anki durumda mühendisler için en azından çalışma koşulları bakımından oldukça iyidir. İnsanların yaşları büyüdükçe bazı gereksinimleride olacaktır, kamu bunlarıda imkanlar ölçüsünde karşılamaktadır. Artık piyasa 1990 lar değil 2010 lu yıllardır. Özel sektör sadece iş verenlik yapılan bir yerde değildir. 11 bine yaklaşan mezun sayısı (bu rakam doğruysa) korkunç bir tablodur. Bu aşamada insanların artık kamumu özel mi diye ayrıma gitme lüksleri bile olmayacaktır. Bilinçli öğrenci ve yeni mezunların kamuyu seçmesine niye tepki verilir bunuda anlamamaktayım. Kamu içinde öyle alanlar vardır ki, bunun eğitimini özelde bulma şansınız şu an belki yoktur bile. Hem ilerde özele geçme durumunda ilk kamuya girmekde birer avantajdır. Ben 7 sene sonra özelden devlete geçen biriyim, belki şu an devleti pek methetmeyen kişiler devlete girmeyi düşündükleri zaman ben dışarda piyasadaydım. İş veren olan arkadaşlarım, özelde çalışan pek çok arkadaşım evet benden fazla kazanıyor ama ben pek çoğundan daha mutlu ve huzurluyum. Çünkü hayatımı programlama lüksüne sahibim. Hayat sadece para kazanmak yada teknik alanlardan ibaret değil. Dikkat edin memurlar nette yelek 87 arkadaşımızın bir linki vardı, iktisadi ve idari birimler mezunları, elektrik kitlerini tartışıyorlardı. Nerdeyse hepsi ücretler dahil şartlardan memnunlar. Biz mühendisler ise burun kıvırırız ki, mezun sayımız iktisattan aşağı değil ve çalışma koşullarımız onlardan daha büyük bir potansiyele sahip değil. Kamuda yurt dışına eğitimlere gidildiği, kurumların ücretsiz yabancı dil kursları uygulaması olduğunu söyleyen var mıydı?

Yurt dışında şantiyesi olan bir taahhüt firması bile bu kontrol kaleminde övülüyordu, çok iyi sağlam firma diye... Haftanın her günü çalıştıran, proje bittimi seni işten atacak bir firmaya bu kadar övgü varken, sana günü gününe maaşını ve sigortanı eksiksiz yatıran, yıllık iznini ve mazeret iznini kullandıran, günde 8 saat çalıştıran, cumartesi pazar, bayram , seyran, resmi günler tatil yaptıran, kurumun kapatılsa bile sana sahip çıkan, yurt dışına eğitim ve konferans için gönderen, üstüne yol harcırahı veren, personeline yabancı dil eğitimi vermek için kurslarla anlaşan , dil bilen personeline dil tazminatı ödeyen,beş yıldızlı otellerde toplantı yapan, eşin çalışmadığında maaşına ekleyen, çocuğun için her ay ek ödeme yapan, kreş ve lojman imkanı sunan, yeşil pasaport verip vizelerde uğraştırmayan, vs vs. imkanları sunan kamu tüh kaka ... gerçekten çok entrasan bir yapımız var...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,070
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst