En dayanaklı pnömatik valfler markaları nelerdir?

Sizin uygulamanızdaki, klasik kompresör + kurutucu hattı yerine azot kaynağı (tüp veya Azot jeneratörü) kullanılarak pnömatik sistemin beslenmesi şeklinde.

Azot çıkışı, basınç regülatörü ve (istenirse) partikül filtresinden geçirilip doğrudan pnömatik devreye veriliyor.

Yani hava hattı yerine inert ve kuru bir gaz olan N₂ hattı kullanılıyor.

Böylece nem, yağ buharı ve oksidasyon problemleri, dolayısı ile "kurutucu" ortadan kalkıyor”
Kurutucu azot jeneratörüne taşınıyor :)

Benim anlatmaya çalıştığım çözümlerden biri.

Eğer tesiste zaten Azot Jeneratörü varsa o zaman "farz" olur. :)
Azot jeneratörleri ile baya mesaim oldu. Başka tesislerde kurutucu yüzünden jeneratörlerin içindeki karbon kömürleri pert olup dünya masraf işe karşı karşıya kalanları çok duydum.

kurutucu yüzünden jeneratörlerin içindeki karbon kömürleri pert olup
Sanırım bu "Azotçuların" sorunu :) ,
Doğru sistemlerde zaten kurutucu "doğru" olduğu için Aktif karbon rahatlıkla uzun ömürlü olur.

Asıl önemli olan, soru sahibinin cevabıdır, Tesiste Azot Jeneratörü var mı?

Son düzenleme:
Sanırım bu "Azotçuların" sorunu :) ,
Doğru sşstemlerde zaten kurutucu "doğru" olduğu için Aktif karbon rahatlıkla uzun ömürlü olur.

Asıl önemli olan, soru sahibinin cevabıdır, Tesiste Azot Jeneratörü var mı?
Yok malesef. Sizler yazdıktan sonra baktım ama baya maliyetli bir sistem. Benim derdim sadece biraz daha uzun ömürlü valf kullanabilmek. Maksimum alabileceğim önlem kurutucu ve su tutucu şartlandırılar.
Mesela bir kaç araştırma sonucu bonessi aignep gibi markaların daha kaliteli ve yağsız çalıştığını öğrendim. Bu ve bunun gibi ürünleri uygun maliyet çıkacak şekilde kullanmak zorundayım

Yok malesef. Sizler yazdıktan sonra baktım ama baya maliyetli bir sistem. Benim derdim sadece biraz daha uzun ömürlü valf kullanabilmek. Maksimum alabileceğim önlem kurutucu ve su tutucu şartlandırılar.
Mesela bir kaç araştırma sonucu bonessi aignep gibi markaların daha kaliteli ve yağsız çalıştığını öğrendim. Bu ve bunun gibi ürünleri uygun maliyet çıkacak şekilde kullanmak zorundayım
Hava tankı ve kondens drain sistemi de ucuz ve kolay uygulanabilir bir sistemdir. Yukarıda tavsiye etmiştim.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri