''kim izin veriyor" sorusu pek mantıklı değil çünkü "kim engelleyecek?"

sn electrica;

çok haklısınız, bu durumları engelleyecek bir yasa var mıdır bende bilmiyorum.
 
bu düpedüz bir kandırmacadır. bu cihaz tedaşın işine geldigi için ses cikarmıyor ama tüketici bu işten mati şekilde zarar görüyor bu konuda EMO , ETO yu göreve çagırıyorum.
 
Çekilen akım azılır , fakat aktif sayaca etkileyen birşey olmaz yani tasarruf sağlanmaz.
Peki eve çekilen akım azalınca evdeki elektrik tesisattan kaynaklanan bakır kayıpları da azalmaz mı , yani eve giren fazladan reaktif güç içeride bir miktar bakır kayıplarına maruz kalmıyor mu? Bunun sonuncunda bir miktar tasarruf sağlanmaz mı?
 
Sn camby
bakır kayıpları dediğimiz olay Pcu=Ia²xR 'dir. Yani akımın aktif bileşeninin karesi ile direncin çarpımından ibarettir. Reaktif akımın ısıya dönüşmesi gibi bir olay yoktur. Bu nedenle evlerde yapılan kompanzsyonun kullanıcıya hiç bir faydası yoktur.Hatta bağlanan kondansatörün iç ohmik direncinden (r'den) dolayı çok az da olsa aktif tüketime sebebiyet verirler.
 
TAMAMEN KANDIRMACA
monofaze sistemlerde GÜÇ= AKIM*GERİLİM*COSQ dir
BUrada akım dusuyor ama aynı oranda COSQ yukselıyor .)
BİDE BU ürünleri SATIN ALAN ELK: MÜHENDISLERİ BILE VAR..!
 
tedaş mı sizin orayı bilmiyorum ama bizim burda tedaş endüktiften haberi yok hiç ilgilenmiyorlar
 
ürün tesisat dan kapasitif reaktif güç harcanmasını sağlıyor. güç vektör diyagramını düşünürsek endüktif yükü (sağ çarpraz vektör, Im) kapasitif reaktif (yukarı vektör, Ic) güç ile dengeliyor. bu da zaten kompanzasyonun tanımı oluyor. devreye ampermetre bağlarsak sistemden çekilen kapasitif reaktif güç den dolayı endüktif reaktif güç dengelenir ve gerilime yaklaşır. yani sağ çarprazdaki vektör (Im) sağ tarafta olan vektöre (U) yaklaşır. bu durumda da akım düşer. (Im iken I kadar olur) alttaki şekil herşeyi özetliyor. fakat diğer arkadaşların da dediği gibi biz bu güç düşmesini evimizde kullandığımız aktif sayaç da göremiyoruz. adı üzerinde zaten aktif sayaç aktif gücü ölçer. ayrıca devreye kondansatör bağladığımız için bu cihaz az da olsa enerji kirliliğine neden olur...
 
Arkadaşlar benim evimde 33 Adet 10W PLC duy Balastlı osram lamba var. ve hiç birin de kondansatör yoktu. Kendim bir lamba için deney yaptım. lambanın şebekeden çektiği akım 180mA olarak ölçtüm. Daha sonra devreye paralel 2,5mf 400V kondansatör taktım. Akımı tekrar ölçtüm 88mA e düştü. ve bunu evdeki bütün lambalara uyguladım. ve elektrik sayacından kontrol ettim. Bir saat sadece lambaları yaktım. ve toplamda ölçtüğüm akım ile sayacı kıyasladım. Aynı tüketimi buldum. Sonuç olarak taktığım kondansatörler %50 tasarruf sağladı. Yalnız kondansatörler sadece lambalar yanıkken devrede. Yoksa kondansatör lamba yanmadığı zaman akım çekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,256
Mesajlar
934,823
Kullanıcılar
453,488
Son üye
whatthefurkan

Yeni konular

Geri
Üst