merhabalar arkadaşlar. forumunuza yeni üye oldum ve bu ilk mesajım sizlere
öncelikle şunu belirteyim
Elektrik ile ilgili hiç bir alt yapım yok. geçenlerde kuzenimle görüştüğümde burada tartıştığınız tarzda bir cihazın bayiliğini aldığını ve satış konusunda yardımcı olmamı benden talep etti. bende bu cihazı eşime dostuma tavsiye edebilmek adına önce cihazdan emin olmam gerektiğini kendisine ilettim ve nette araştırırken forumunuzdaki birçok yazıyı okudum bilgi sahibi olmak adına. bu işten anlayanlar olarak sizlerin genel kanısı ev kullanıcıları için bu tarz kompanzasyon cihazlarının bir işe yaramayacağı yönünde.
bu konuda takıldım işte. tamam olayın teknik detaylarını anlatmışsınız ve zaman ayıran herkese teşekkürlerimi sunuyorum. fakat mademki bu tarz cihazların neredeyse hiç bir etkisi yok kuzenimin bana bahsettiği cihaz Türkiye Patent Enstitüsü tarafından patenti alınmış, yine patent enstitüsü tarafından faydalı model belgesi verilmiş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Global Standartlar merkezi tarafından tescil belgesi verilmiş, TSE tarafından hizmet yeterlilik belgesi alınmış, UDEM Tarafından verilmiş ISO 9001:2008 belgesi almış, Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından Kalibrasyon sertifikası verilmiş bir cihaz.
ben bu belgelerin doğruluğunu araştırdığımda Türkiye Patent Enstitüsünün web sitesinden başvuru numarası ile kontrol yaptığımda ürünün gerçekten de bahsedildiği gibi patentli olduğunu gördüm. düğer belgelerin doğruluğu ile ilgili elimde bir kanıt yok fakat sahte de diyip vebal alamam tabiki
sizlere sorum eğer bu tip cihazların gerçekten hiç bir faydası yoksa bu cihaz bu belgeleri nasıl alabiliyor? önüne gelen her başvuruya belge veriyorlar mı yetkililer? bu belgeleri almış olması bu cihaza sonun kadar güvenebileceğim anlamına mı gelir yoksa hiç bir anlam ifade etmez mi? cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar kafam iyice karıştı bu konuda.
Not:cihazın markasını özellikle belirtmedim yanlış birşey yapmış olmamak adına. bu bahsettiğim belgeler bilgisayarımda mevcut ve istenmesi halinde sorun teşkil etmeyecekse burada paylaşabilirim